söndag, maj 09, 2010

Vänsterkongress 6: Rödgrönt för hela Sverige

FÖR HELA SVERIGE står det på datorbilden över scenen. Det är 132 dagar kvar till valet, och ”tillsammans är man mindre ensam”, sa Lars Ohly när han inbjöd de rödgröna att ta plats.
De fick en stående ovation.

Sahlin klargjorde att hon avskyr de klyftor som spräcker vårt land. Vi måste klara jobben för att klara välfärden. Vi är tre partier som kompletterar varandra, men en av de saker vi har gemensamt är att vi aldrig under några omständigheter kommer att luta oss mot Sverigedemokraterna.

Oavsett vilken oro man kan hysa för samarbetet är detta en historisk situation. Somliga historiska situationer vill man inte uppleva, men denna hör till dem vi är glada att ha varit med om. ”I dethär fallet är det vår statsminister!” sa Alice Åström (nedan).
Wetterstrand läste en limerick med rimmet regering – rättvisesanering! Eriksson påtalade hur den ekonomiska krisen får borgarna att hoppas på att de ska återfå förtroendet, men ”att införa euron är väl inte det piggaste just nu”. Han var förbluffande rolig och raljerade bitskt med hela Alliansen.

Det kommer inte att bli lätt, framöver. Det kommer inte ens att bli lätt att vinna valet. Men en sak är säker: vi vinner det aldrig om vi funderar över svårigheterna. Alliansen som säljer ut våra tillgångar måste bort. För ett rättvist, hållbart Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

Klara jobben?
Konsumtion och behov ger tillväxt
Hur konsumera om man inte har pengar?
Behoven minskar pgav tom plånbok.
En åldrande befolkning innebär
ett slags behov och dessa är ju redan
inbetalda under livstiden.
Överlevare är dåliga konsumenter
deras skåp är fullbelamrade.
Skröpligheten förhindrar resor.

Har nog aldrig upplevt en värre
situation än den rådande
inför ett val, allt med tanke på
utvecklingen i världen och den
selektion som nu bedrivs i det
egna landet.Suck!
Rättvisa-är det svåraste som finns!
Gladiatan