tisdag, juni 09, 2009

Mer eller mindre extrem höger

Många av de högerextrema gör sitt bästa att komma undan anklagelser för rasism genom att prata om kultur. De erkänner alltså inte uppdelningen i biologisk rasism och kulturrasism och bortser ifrån hur den senare fick starkt genomslag efter andra världskriget, när den biologiska var körd i botten.

Bloggkollegan vid ett Kafebord påminner dock om att den biologiska rasismen också lever vidare, så även inom Sverigedemokraterna. I hans blogg finns citaten, här är enbart hans sammanfattning:
”Parasiter. Maskar. Friska svenska barn. Sjuka utländska. Sopsäck. Hundar.
Evolution. Nationellt självmord. Karantän. Nationellt genetiska fonden.”

Visst är det bra att Piratpartiet avstyrde att SD fick representation i EU-parlamentet. Men piraternas lockelse förhindrade också en bättre vänsterrepresentation, och rasister och fascister hade valframgångar över hela Europa. Och de klassiska högerkonservativa partierna stärkte sin position på den klassiskt utslätade socialdemokratins bekostnad.

Detta får inte kallas för ”30-tal” eller en tillfällig konjunktursvacka.
Detta är Europa – efter några decennier av demokrati och solidaritet som kanske bara var en paus efter kriget, trots allt.

I vallokalsundersökningen sa väljarna att freden är en viktig fråga. Men de hoppas på att krigspartierna ska erbjuda den, så det tycks vara en fred mot.

Lugnet hemma på gården. Innanför murarna.

3 kommentarer:

HugeHedon sa...

Jag som röstade på PP har ett annat synsätt. PP vill verka inom frågor kring myndighetstransparens, rätten till privatliv och personlig integritet, rättssäkerhet och brevhemlighet -- såväl på som utanför internet (i den mån man ens kan göra en sådan uppdelning i samhället idag). PP vill värna om demokratin -- PP lägger hela sin politiska kraft på dessa frågor. Så gläd dig!

Tor sa...

Fast om piratpartiet går med i den gröna eller liberala gruppen kommer de ändå att kunna stå upp emot främlingsfientlighet. Det är ena av de stora fördelarna att gå med i en grupp tycker jag.

Helena Duroj sa...

demokratisera på ni bara. men tro inte att eva-britt suttit och latat sig under sin tid i parlamentet!
ett udda parti utan socialt program, som slagit igenom i ett litet land som vårt, har svårt att göra dundersuccé mot den europeiska rasismen - men jag lovar att jag ska glädja mig om jag har fel!