tisdag, april 21, 2009

Hur fostras en torsk?

När DN la upp en fejkad nätkontakt fick den ”ensamma 18-åriga kvinnan” 271 svar på tre timmar. Mestadels av äldre män som vill ha sex. Några av svaren var hövliga förfrågningar, andra rakt på sak: Gillar du hårda tag? Behöver du pengar?
Tidningen följer upp med en kort rapport om unga prostituerade. Hur det kommer sig att flickor säljer sin kropp och hur flickorna själva känner det. Ett obehagligt ämne som reportern hanterar finkänsligt och väl.
Men det fattas en sak. Rapporten om förövarna. Den som tar upp hur det kommer sig att män köper kroppar och hur männen själva känner det. Ett obehagligt ämne som vi alltför ofta bortser ifrån.

Hur kan män, så pass många män som det ändå handlar om, ens komma på tanken att det i deras normala, friska och välanpassade vuxenliv mycket väl kan ingå att ha sex med barn och betala dem för det - att det visserligen är brottsligt men ändå något lustfyllt? Hur har denna föreställning inympats i dem, och hur kan den stoppas?
Det är bra att vi får veta hur flickorna mår, men när det hela tiden är de som står i fokus låter det tillslut som att agenterna i denna förnedrande hantering är flickor. Att det är de som är problemet.
Nej låt förövarna berätta, lägga ut om sin taskiga barndom och hur de har blivit som de blivit. Så att vi någon gång kan lära oss.

- - -

Durban-konferensen låter jag liksom igår andra sköta:
Kritik mot delegaterna som gav Irans president fritt spelrum finns hos Ung Vänster, som jämför det med Norges omdömesgilla agerande och skriver: ”Norge tar alltså sitt ansvar för att återupprätta idén om ett världssamfund som står starkt i sitt motstånd mot rasism och som i sin ambition markerar mot alla sorter av rasism.
Och Hans Linde sätter in EU:s agerande i ett annat perspektiv, i det att han beskriver hur Israels ockupation fortsätter medan prestigespelet pågår i Genève.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, vid 18 är man myndig, inte ett barn ( i lagens mening åtminstone). Man är dessutom oftast mycket fräschare än de 49åriga fruar som dessa män tröttnat på för länge sen. Kanske inte som livskamrat, men som spänningsfaktor i livet. Alla kreativa människor har en fantasi som behöver kittlas med äventyr - reella eller inbillade. Själv skulle jag inte svara på denna annons, men jag förstår att vissa gör det. Det är inget konstigt att medelålders män fantiserar om unga och anonyma älskarinnor. I andra kulturer än den svenska är det snarare norm, och något som man kan diskutera öppet (och sålunda skilja ut de mer sjuka initiativen). Mildra inflytandet av den politiska korrektheten/svenska feminismen som brännmärker vissa ämnen och förvandlar majoriteten av män till psykpedofiler!

Helena Duroj sa...

att skilja mellan fantasi och verklighet brukar karaktärisera mognad.

Anonym sa...

bodycontact.com är enligt egen utsago en sida för sexuella kontakter. det tro fan att en 18-åring blir högvilt på en sådan sida? allting annat hade varit konstigt

Anonym sa...

Svaret måste bli=

Det är inte normala,friska män....
Skulle de vara det'räckte det med
fantasin.

En artikel fr 2005
Var tredje svensk får hjärnsjukdom
Kan finnas många orsaker
Tjernobyl?
Transfett syror?
Microvågor?
Tungmetaller?
Droger?
etc etc

MVH Gladiatan

Anonym sa...

Men man är väl inte ett barn när man är 18? Vet du inte att en genomsnittlig 18-åring varit sexuellt aktiv i flera år?

Helena Duroj sa...

att fejken var 18 gör exemplet sämre, men inte oanvändbart. inte om man läser båda dn-artiklarna, alltså även den om tonårsprostitution.

jag talar överhuvudtaget inte om att vara sexuellt aktiv, utan om att köpa och sälja kroppar.