fredag, december 12, 2008

Tåg till Salem eller mot natt och dimma

Våld mot kulturhusidealister, antirasister och vänsterns barn är ingenting att skriva om.Det förstår vi om vi läser Åsa Linderborg i Aftonbladet: ”Det som stör den liberala världsbilden ska tigas ihjäl.

Linderborg skildrar händelserna i Salem förra helgen. En skildring som inte överensstämmer med övriga medias, däremot med privatpersoners redogörelser bloggledes och muntligt.
Nassarna skulle marschera klockan fem. Antirasisterna omhändertogs redan tidigt på eftermiddagen, satt i förvar i låsta pendeltågsvagnar utan toalett. Dagen efter rapporterade tidningarna att närmare 200 vänsteraktivister hade gripits, ty storartade gripanden är lätt exekverade för den som vet var den ska leta. Till exempel på ett tåg destinerat till en ort där demonstrationstillstånd har utfärdats.

Mediabilden av demonstrationerna (en som gick under polisbeskydd, en som stoppades av polis innan den börjat) är att det finns två lika starka motståndare: högerns rasister och vänsterns antirasister.
Hur står högern ut med den bilden av sig själva, eller av sin svans? Inom vänstern fördömer vi svarthuvade stenkastare eller försöker förstå vad som driver dem. Men för högern är det bekvämt att allt som stör den liberala världsbilden ska tigas ihjäl, därför är de tillfreds med myten att det är två väldefinierade vanarter som förstör för vanligt folk. ”Vanligt” som då betyder opolitiska idioter som kollar på idol-lotto och håller käften.
Hur står de så kallade vanliga ut med den bilden av sig själva?

Läs Linderborg! Som historiker ser hon parallellerna till den tyska situationen – vilket kan betyda gatuslagsmål under 1930-talet eller det statliga våldet under 1970-talet. Och vad de, respektive, ledde till.

Personligen vill jag aldrig mer höra talas om några som stängs in på tåg. Aldrig, aldrig mer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är media vinklad, men knappast som Åsa Linderborg påstår. Hon börjar med att tala om en mordbrand mot ett syndikalistpar, som media faktiskt tagit upp och utan bevis gett "nazister" skulden för. Däremot var media tyst om mordbranden mot en av ledarna i Svenska motståndsrörelsen veckan innan, där man kan misstänka "antifascister". Hur många av de hundratals misshandelsfallen mot nationellt sinnade har media tagit upp? Haha.

När det gäller mord på nationellt sinnade så är det kutym för massmedia att avhumanisera offren, och urskulda gärningsmännen - vilka sällan får kännbara straff. Jämför böter och samhällstjänst för Daniel Wretströms mördare, med långa fängelsestraff för syndikalisten och angivaren Björn Söderbergs mördare. Det tjatas i evighet om "nazistiska mord", som t.ex. begåtts av våldsamma ideologiskt oinsatta 15-åringar, och beskrivs för att man ska tro att de är organiserade. Det finns INGEN nationell organisation som sanktionerar våld som inte är i självförsvar.

Våldsamheterna kring Salem är det vänsterextremisterna som står för. Heder åt polisen som försöker hålla dem borta från fackeltåget. Salemmanifestationen är till minne för en mördad ung man, och mot det svenskfientliga våld som drabbar tusentals årligen, men som media tiger om.

ÅSa Linderborg ondgör sig över att polisen omhändertagit vänsterextremister i preventivt syfte, men nämner inte att samma polis gjort detsamma mot nationellt sinnade. Det gör de alltid innan sammankomster. Varför nämner inte Åsa detta?

Åsa skriver: "Iklädda vita västar höll vi i varsin skylt med olika namn på människor som nynazisterna har mördat: Björn Söderberg, John Hron, Gerard Gbeyo … Vi var tjugoen stycken och våra händer räckte inte till; så många har fallit offer för det nazistiska våldet bara de senaste åren.", men nämner inte att inga av dessa dåd har varit organiserade, och inte har ett dyft med salenmanifestationens deltagare att göra. Man skulle lika gärna kunna anklaga Åsa Linderborg och motdemonstranterna för skuld till Daniel Wretströms, James Whites m.fls. död, samt alla andra tusentals offer för svenskfientligheten. Wretströms mördare har för övrigt deltagit med motdemonstranterna.

Erik sa...

Liberala media är uppenbart oförmögna att ge en någorlunda sann bild av vad som händer i Salem. Den liberala offentligheten är totalitär i sin slutenhet mot delar av sin omvärld. Det hade inte spelat någon roll om det bara var liberalerna själva som blev fördummade. Som det nu är hjälper deras media fram nazismen genom idiotisering av opinionen.

Helena Duroj sa...

som av en ren händelse fick jag inom loppet av en kväll två likalydande kommentarer av två anonyma kommentatörer! tack för all del, men jag väljer att publicera en av dem.

charlie sa...

Ja, den där "Anonym" var upptagen i går, för exakt samma kommentar har jag nu läst på fyra bloggar inklusive min egen. Men han har fel, för det händer om och om igen att folk attackeras av nazister bara för att de är av fel sort, utländska, vänster, hiphopare, bögar etc. Det ingår i ideologin att se ner på andra och många högerextrema tycks ha ett stort behov av att ta ut sina egna frustrationer på det sättet.

Anonym sa...

"Visst är media vinklad, men knappast som Åsa Linderborg påstår. Hon börjar med att tala om en mordbrand mot ett syndikalistpar, som media faktiskt tagit upp och utan bevis gett “nazister” skulden för. Däremot var media tyst om mordbranden mot en av ledarna i Svenska motståndsrörelsen veckan innan, där man kan misstänka “antifascister”. Hur många av de hundratals misshandelsfallen mot nationellt sinnade har media tagit upp? Haha."

Ett kallblodigt mordförsök på ett treårigt barn och hennes föräldrar är tydligen jämförbart med en rökfackla i en tom lägenhet – eller misshandelsfall. Bra, då vet vi.

"När det gäller mord på nationellt sinnade så är det kutym för massmedia att avhumanisera offren, och urskulda gärningsmännen - vilka sällan får kännbara straff. Jämför böter och samhällstjänst för Daniel Wretströms mördare, med långa fängelsestraff för syndikalisten och angivaren Björn Söderbergs mördare."

En tonåring som slås ihjäl med en planka av andra tonåringar är tydligen jämförbart med ett kallblodigt mord på en facklig aktivist, där gärningsmännen rekat noga innan (liksom hos flera andra) och skjuter ihjäl mannen utanför hans dörr. Bra, då vet vi.

"Det tjatas i evighet om “nazistiska mord”, som t.ex. begåtts av våldsamma ideologiskt oinsatta 15-åringar, och beskrivs för att man ska tro att de är organiserade. Det finns INGEN nationell organisation som sanktionerar våld som inte är i självförsvar."

Oh, nej, allt våld kan naturligtvis definieras som självförsvar för den som vill.

"ÅSa Linderborg ondgör sig över att polisen omhändertagit vänsterextremister i preventivt syfte, men nämner inte att samma polis gjort detsamma mot nationellt sinnade. Det gör de alltid innan sammankomster. Varför nämner inte Åsa detta?"

För att polisen slickade era bruna rövar i Salem?

"Åsa skriver: “Iklädda vita västar höll vi i varsin skylt med olika namn på människor som nynazisterna har mördat: Björn Söderberg, John Hron, Gerard Gbeyo … Vi var tjugoen stycken och våra händer räckte inte till; så många har fallit offer för det nazistiska våldet bara de senaste åren.”, men nämner inte att inga av dessa dåd har varit organiserade, och inte har ett dyft med salenmanifestationens deltagare att göra."

Mordet på Björn Söderberg var inte organiserat? Har inte ett dyft med Salemmanifestationen att göra? Men med en av arrangörerna kanske?