söndag, november 23, 2008

Det finns högerns värderingar, och fel värderingar

Kan du fylla i kontraktet på att du känner till svenska lagar? Förmodligen.
Att du känner till svenska regler? Det var svårare. Vilka regler? Alla regler? Att stå till höger i rulltrappan eller vem som för i hambo?
Kan du fylla i kontraktet på att du känner till svenska värderingar? Nej, nu blev det mörkt. Vilka värderingar? Och räcker det med att ha ett hum om dem, eller ska jag omfatta dem också?

Ovanstående kan bli resultatet om ett moderat förslag går igenom. De kallar det tydliga krav på vad som gäller, så det är alltså allvar även om det låter som trivial pursuit. Bryter du mot värderingskontraktet kan vissa bidrag dras in och därmed din möjlighet att studera, exempelvis. Detta är de nya mjuka arbetarklassfähiga moderaterna. Och Sabuni håller med.

Jag har mycket dimmiga insikter i vilka värderingar som är svenska eller ej. Som etiskt rättesnöre föredrar jag deklarationen om de mänskliga rättigheterna, men den är ju internationell.
Jag kommer ändå inte att drabbas av den moderata politiken, ty båda mina föräldrar är födda inom svenskt territorium av svensktalande föräldrar. Av denna närmast slumpartade orsak undgår jag husförhöret. Det gör även arbetskraft från andra EU-länder.
De som ska utsättas för åsiktsregistrering genom kontrakterade värderingar för att få sitt dagliga bröd, är utlänningarna. De enda som kan misstänkas för att inte vara riktigt genomjämställda!

Varvid den svenska högern visade sin djupa tillhörighet i de gamla europeiska rasistiska värderingarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bedriva lite upplysningsarbete
Vad regeringen menar med värderingar
I detta fallet-invandrare,flyktingar
Innefattar kulturella olikheter
I Sverige har vi inte hedersmord
Inte heller tillåten aga-barn
Och det är inte tillåtet att spöa frun
Månggifte är ännu inte tillåtet
Genom att följa våra värderingar
Hoppas man kanske på färre mord
Inga operationer av mödomshinnor
Och annat kostsamt nu i finanskrisen
Önsketänkande kanske men nytänkande
Överträdelse kan kanske bli utvisning?

MVH Gladiatan

Helena Duroj sa...

ja, vid allvarlig lagöverträdelse utvisas immigranterna. det enda konstiga med det är att om de också avtjänat fängelse blir det TVÅ straff.