fredag, november 28, 2008

Sverige för alla

Demonstration mot nazimarschen

Nazimarschen i Salem den 6 december är ett av Europas största nazistiska möten. Varje år lamslår marschen den lilla Salems kommun söder om Stockholm.

Nazister och rasister får inte marschera omkring med sitt hatbudskap utan att någon reagerar.
Det tysta accepterandet underminerar demokratin och människovärdet. Därför arrangeras en bred antirasistisk demonstration på Södermalm i Stockholm:

Ställ upp mot främlingsfientlighet och rasism – Stoppa det nazistiska våldet"
Samling: 6 december kl 15 Slussen/Södermalmstorg

Talare är f.d. kulturminstern Bengt Göransson, Marika Lagercrantz, Johan Lindholm från Byggnads, och Svensk Pop står för musiken

6 kommentarer:

Anonym sa...

Motdemonstration på annat ställe än Salem får mig att tänka på den roliga historien om mannen som letade efter sin borttappade nyckel under gatlyktan därför att det var lättare att leta där.

Men utan all ironi: en aspekt på nazimarschen är att det inte är dess "budskap" som är problemet utan den hotfulla formen, dvs stöveltrampet och fackeltåget modell 1933. En nazistmarsch är alltså ingen "demonstration" i vanlig mening utan snarare ett välorganiserat försök att underminera folks civilkurage. Egendomligt att den aspekten är så osynlig till och med bland oss till vänster.

Anonym sa...

uta all ironi - var det inte, erik runes inlägg.
utan insikt är vi inte, vi till vänster.

Helena Duroj sa...

skippa ironin. vi har nog rättså klart för oss under vilka lyktstolpar vi ska leta.

Anonym sa...

Att demonstrera på annan plats än Salem den 6 december: vilken läxa påtvingar man nazisterna med det? Läxan att det är många som är emot dem? Det visste de redan.

Helena Duroj sa...

tanken är att spara nerverna hos salems befolkning som riskerar att börja hata demonstranter när de inte kan gå ut under en hel lördag.

Anonym sa...

Låter som att ta ut nederlaget i förskott.