söndag, juni 08, 2008

Kongress III

Festen igår gästades av - Mikael Wiehe! Han spelade Cheops pyramid, Victor Jara, Sång till modet och mycket mer, och drog sig inte för att ge sig in i fildelningsdebatten, som extranummer så att säga. Sen var det dans till gamla låtar från Nationalteatern till Kizz framförda av en rivigt rockig grupp. Gick hem längsmed kanalen i sommarnatten, utan ytterkläder, och det unga Norrköping satt på balkongerna och glammade.

Åter till allvaret, flera beslut:
I kongressuttalandet ska vi även i fortsättningen driva det feministiska kravet att höja kvinnors löner, inte ett allmänt löneökningskrav. Ett internationellt stycke lades också till.
Alla frågor om skolpolitiken lämnades vidare till den nyligen tillsatta arbetsgruppen.

Något förbud mot sjal/slöja på flickor blir det inte. Inte för att vi på något vis uppskattar att en patriarkal symbol hängs på barn med eller mot deras vilja, utan därför att vi inte hjälper de flickorna med ett förbud. Risken finns att de kontrolleras än mer, eller sätts i privata konfessionella skolor. "Fokusera inte på tyget, utan på tvånget" som en kamrat sa i debatten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fest, allvar och förbud-frågor för Kongressen´ som skickligt manövrerade sig fram i exessen!Tänk på diplomatin även innom politiken-lagom av allt och strö lite rosor!MVH Gladiatan