fredag, oktober 07, 2011

Inte på samma sida

Ohly och Juholt kommer inte att delta i partiledardebatten på söndag. När jag först läste det trodde jag de blivit skogstokiga. Inte medverka i teve – nu? för att Sd deltar?? som om man glömt att de dessvärre är folkvalda.

Men när jag förstod vad problemet var blev jag bara glad över beslutet. Teve planerade att gruppera de politiska partierna med alla utanför Alliansen som “oppositionen”, oavsett politiskt program. Det vill säga, med socialdemokrater, socialister, liberalekologer och rasister på samma sida. Det är så dumt sååå.

Ena dagen hävdar murvlarna att blockpolitiken ska upplösas, oavsett politiska program. Andra dagen hittar de själva på nya block som det passar dem. Numera tydligen: Den-enda-vägen mot osorterade övriga. Mediedramaturgin låter sig inte hejdas av enkla faktum, exempelvis att det idag inte existerar någon enad opposition.

Om teve tycker att S och V är dumma som inte ställer upp som det var planerat så får de tycka det.
Att vi inte sätter dagordningen, det vet vi. Men därför behöver vi inte tvingas följa deras.

4 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Befriande när fått reda på bakgrunden.
Precis som du skriver, man skall inte låta sig hunsas hur som helst.

Anonym sa...

Dumt att gruppera,om det inte finns
några enade grupper-instämmer, men
samtidigt undrar man,går det inte
konsultera teve och förklara problemet?
Det blir väl ingen vettig debatt om
inte alla ställer upp?
Ursäkta en okunnig men,är inte alla
utanför på något sätt-Opposition?
Gladiatan

Anonym sa...

Hur var det med att "ta debatten"?

Ja just det...Ohly var ju inte så intresserad av det kom det ju fram på valnatten, när han proklamerade att "kampen" mot sina politiska motståndare skulle ske med utomparlamentariska metoder...

Mm...gamla stalinister får visst utrycka sig hur som helst i dagens Sverige och sätta sina egna regler...men när det sker i en demokratisk samling i public service regi då passar det inte - är det snarare brist på argument och egen trovärdig politik som ligger bakom avhoppet?

Helena Duroj sa...

@gladiatan: iofs är alla utanför regeringen opposition i någon mening, men samlingsbegreppet Oppositionen används om dem som samlat sig.
naturligtvis kontaktades svt om det felaktiga upplägget, men de ville köra sin grej, trots att sd i de flesta frågor röstar med regeringen