fredag, januari 14, 2011

Sd poängsätter

Nu går Sverigedemokraterna ut starkt, som för att förbereda ett maktövertagande. Hela handflatan räcker de mot regeringen för att få växla in antimigrationspolitik mot jobbskatteavdrag. Låt oss bara hoppas att borgarnas skattesänkarnit bromsas något av Sd:s förfärliga förslag på hur familjer ska hindras från att leva tillsammans:

Reglerna för anhöriginvandring ska, enligt Sd, premiera de fall där det ”finns goda förutsättningar för den invandrande att bli en del av det svenska samhället”. De vill att det ska krävas en starkare anknytning till just Sverige, att försörjningskravet på den part som bor här ökar samt att denne är ostraffad.

Vem tar sig rätten att bedöma andra människors grad av samhälleligt deltagande? Inte ens Sd – vad de vill bedöma är svenskheten, trots att de hittills avstått från att precisera begreppet.
Men anhöriginvandring betyder att du är just anhörig, inte att det finns behov av tandläkare i X-län eller att du har gjort prao inom snöröjningen i Stockholm.
Vad försörjningskravet beträffar kan jag bara konstatera att de fattiga alltid har bildat familj och velat hålla ihop med den, trots de välbärgades försök att hindra den saken genom slavkontrakt, sterilisering eller migrationsstopp.
Att folk i allmänhet är ostraffade hoppas verkligen jag med, i synnerhet om vi är oskyldiga. Men förslaget att straffade personer inte skulle få leva samman med sin familj är obegripligt, om det inte är familjen de har förgripit sig på försås. I alla andra fall brukar familjen vara det bästa stöd en ex-kriminell kan få. Efter grövre brott brukar man dock ifrågasätta om personen överhuvudtaget bör ta hand om barn. Eller, om hen inte är svensk, om hen ska få bo kvar här.

Slutligen slänger Sd ur sig något om ett ”tydligt poängsystem” för människor – nej vad säger jag, inte för människor, förstås. För ”anhöriga”, förstås.
De som vill flytta till sina anhöriga är de människor som ”bedömas utifrån språkkunskaper, arbetslivserfarenhet, akademiska kunskaper, förmåga till egen försörjning och utsikter för integration”.

Poängsystem. Är det ingen mer som vill tända vådeldar och skria mot himlarna när ni hör sånt.
Poängsystem för människor, det är fascism.
Poängsystem bara för de som är Utifrån, det är rasism.

Och då handlar det inte ens om att dödsmördarsuffragetter, kolibakterier eller queerterrorislamister försöker kråla in över gränserna. Det handlar om människor som vill bygga upp det mest småborgerliga du kan tänka dig: ett litet liv för sig och sin familj.

Marlene-Göteborg har en intressant vinkling på frågan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett litet kliv över sveriges gräns
men bara om du har det'som inte ens
många svenskar har dvs förmåga till
egen försörjning,språkkunskaper etc..
Är det inte sånt som de hoppas förvärva
här,tillsammans med familj och anhöriga?
Samhälleligt deltagande?
Först måste man väl bedöma om det är
något att deltaga i-gäller väl även dem
som lever i landet eller menar Sd
att invandrare bör leva dubbelliv,där
de viftar med blågula flaggor-sånt?
Undrar Gladiatan

Andreas sa...

"Sd:s förfärliga förslag på hur familjer ska hindras från att leva tillsammans:"

Invandrarfamiljer från somalien skickar just hit sina yngre familjemedlemmar, för att kunna komma hit själva via anhörig-invandringen.

Tror du att de absurda bidragen och öppna portarna till ett I-land med välfärd skulle ignoreras av resten av världen?

SD är gladare om somaliska familjer håller sina barn hemma.

Och att SD förhandlar för att få igenom sina viktigaste frågor,
är precis det ett demokratiskt valt parti skall göra.