fredag, juli 03, 2009

Vänstermedia!

Daniel Suhonen skriver bra om hur vänstern ska försöka beröva borgarmedia makten över tanken. Bland förslagen: starta en rikstidning för vänstern med norska Klassekampen som förebild, dra igång en radikal nättidning, bilda en radikal tankesmedja (den ska visst vara ung också!) – och resurserna? Ta från arbetarrörelse och fackförbund. Mycket viktigare än socialdemokratiska valrörelser i mångmiljonklassen.

Suhonen räknar upp flera alternativa tidningar och tidskrifter, men nämner inte Flamman. Obegripligt varför. Trodde inte det var så viktigt längre, i dessa rödgröna upptaktstider, att utesluta vänstern.

Rött hjärta har också bloggat.

3 kommentarer:

Anders sa...

Eh, även som vänsterpartist har jag absolut förståelse för att han inte nämner Flamman. För det första är det väldigt mycket partipress och för den andra är det erbarmligt dålig kvalitet på artiklarna. Det enda positiva med flamman var att den under en period gav Aaron Etzler plats i Godmorgon Världens panel...

Erik Rune sa...

Läste en kommentar på det där som gick ut på att vänstern bara vill ha åsiktsjournalistik underförstått då till skillnad från borgerliga medias "objektivitet". Vi skulle vinna på att förklara det där bättre.

Lukas L sa...

Det är viktigt att den rödgröna rörelsen får starka dagstidningar och magasin för seriös journalistik så vi får en motvikt på ledar och debattsidorna mot den "borgliga objektiva sanningen". Det borde ju också finnas tillräckligt många som skulle vara intresserade av en sådan dagstidning eftersom minst 50% kan tänka sig rösta på något av partierna i oppositionen om det vore val idag.