torsdag, maj 14, 2009

Så funkar det

Ser i Sydsvenskan att migrationsministern reser omkring och propagerar för mottagandet av kvotflyktingar. Det är hyggligt av honom, eftersom EU:s hantering av flyktingfrågorna snarare handlar om att ta emot så få som möjligt. Men att driva på när det gäller kvoterade flyktingar löper stor risk att landa i det kanadensiska systemet om ”nyttiga” flyktingar. Mottagaren går inte på skyddsbehov utan väljer ut tandläkare, datortekniker och atomfysiker och kan sedan stoltsera med världens bästa immigrantpolitik där alla får jobb.
Det är bara det att en doktorslegitimation inte är ett asylskäl.

Artikeln ger en bra bild av motviljan mot att ta emot nödlidande som finns inom EU. ”I höstas gav EU-länderna ett löfte till FN: att gemensamt under 2009 ta emot tiotusen irakiska flyktingar från Syrien och Jordanien. En droppe i havet, med tanke på att Jordanien och Syrien har över en miljon irakiska flyktingar. Men under vintern ändrade sig EU. Hälften kunde vara nog: femtusen irakiska kvotflyktingar. Så blir det nu. Tyskland tar 2500 av dem. Sverige tar 900. De flesta EU-länder tar inga kvotflyktingar alls.”

Jag brukar inte citera Hökmark, men väljer att göra det när moderaternas EU-parlamentariker säger: Alla vill ha gemensamma regler inom EU. Ända tills de får det.

Tja. Så funkar det. Det var inte solidariteten som var främsta pelaren inom EU, eller hur?

1 kommentar:

Anonym sa...

Alla vill ha gemensamma regler-EU
Då de får det-upptäcker man nack-
delarna-kostnaderna,konflikterna...

Plockaut russinen ur människomassor
Mänskligt ekonomiskt tänkande..
Dessa-kan vi sysselsätta
Resten blir fotfolk-tärande sektor

Alla vet'att EU-inte betyder
solidaritet med flyktingar..
Ett enat Europa-handlar om
Pengar,handel,kultur..
Som i sin tur,kanske-kan ge även
Solidaritet!

Hoppas Gladiatan