fredag, november 12, 2010

Borgarna + borgarna

Borgarna + Bonniers = sant, konstaterar Aftonbladet i en kulturartikel som borde ha tryckts före valet, inte efter. Inom vänstern anklagas vi ibland – eller anklagar oss själva – för att skylla på media. Som om det bara vore att konsulta en mediahanterare och så är saken oskar. Inom vänstern har somliga av oss också påtalat att borgerlig hegemoni är ett faktum, inte en dålig ursäkt. Nu har Aftonbladet upptäckt denna icke-nyhet.
Det enda nya är den oanade fräckhet med vilken en kapitalist idag kan köpa ett medium och kringgå lagen i utbyte mot lojalitet.

För övrigt orkar jag inte höra ett muspip till om vem som ska vara partiledare för Socialdemokraterna. Låt dem som det angår avgöra den saken! När en klok s-kvinna säger att visst finns det andra som kan leda partiet, då slås det i tidningen upp som en stor nyhet. Fastän det klokaste kvinnan har att säga är: ”Innan man väljer partiledare måste man bestämma vilken inriktning partiet ska ha”.
Den politiska inriktningen har jag mycket starka åsikter om, till skillnad från ledarfrågan. Men också den ska avgöras av dem det angår.

Föreningsvana är ett gott arv från folkrörelsen. Behåll den!

Linderborg fortsätter kampen mot Bonniers. Bra. Men sent.

1 kommentar:

Anonym sa...

Pengarna styr världen-även politiken.
Kapitalet vill inte se en kvinna regera
om de inte valt henne själv?
Visst' just nu,är det viktigaste för S
komma fram till,vad de egentligen vill.
Behålla det gamla eller välja något helt
nytt och oprövat.Är nog flera som önskar
delta och säga sitt,även satsa pengar
bara deras idéer uppmärksammas.
Gladiatan