torsdag, juni 03, 2010

Grundbulten

Carl Bildt artar sig. Han förespråkar en opartisk, internationell utredning av angreppet på Ship to Gaza. Men USA anser att Israel själv göra utredningen, gärna med usa:nska observatörer.
Att en anklagad utreder sig själv med hjälp av sin storerbror är rena rättsrötan. Men Israel har ”dålig erfarenhet” av internationella utredningar. Tro det, det kan ju visa sig att de gjort något fel.

Eventuellt fanns det vapen ombord på en av båtarna där besättning och passagerare betedde sig aggressivt. Det är möjligt - jag vet inte, för jag var inte där.
Eventuellt var det så att människorna detta skepp angrep ombordstigande soldater med järnrör, knivar och allehanda tillhyggen, kastade personer från däck och anväde skjutvapen. Det säger den israeliska ambassadören. Märkligt att han var med på båten!

Kravet på en opartisk utredning går alltså inte att komma förbi. I den mån demokratiskt tveksamma organisationer var med i aktionen måste vi naturligtvis få veta det.
Men även om så är, försvarar det inte en attack på internationellt område. Det försvarar inte skott med elpistol och gummikulor mot obeväpnade. Inte stölden av samtliga kommunikationsverktyg plus kläder och skor. Inte att sårade och skadade blir liggande på ett däck utan hjälp. Och det varken försvarar eller förklarar det orimliga i att människor med tvång forslas till en stat som de sedan anklagas för att ha tagit sig in i illegalt.

Ännu mindre försvarar det hela den ruttna affärens grundbult; den grymma blockaden av Gaza.

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktiga skott på turkiskt fartyg
och gummikulor-färgpatroner på nästa?
Hur förklarar Israel detta?
Man ville förgöra,döda visa sin makt
handgripligen men tydligen inte mot
alla biståndsfartyg.
Hävdar de att det var på grund av
motståndet med hjälp av påkar-knivar
då kan man undra varför man inte kunde
stoppa dessa med gummikulor-elpistoler??
Dra ut grundbulten så ramlar argumenten
isär och visar ondskan.
Gladiatan