fredag, april 09, 2010

En rolig historia och en farlig historielöshet

I en sifo-undersökning har människor tagit ställning till vilka valfrågor som är viktiga, och hur väl partierna driver dem. Arbete åt alla kommer förståeligt nog i topp. Mindre förståeligt är att Moderaterna anses ha den bästa politiken för det.
Tydligen har det lönat sig, dr G:s testamente att ”säga en sak tillräckligt många gånger, så den blir sann”.
Vänsterpartiet anses inte framträdande inom något politiskt område utan ligger mellan tre och fem procent, som starkast i sjukvårdspolitiken. Vi klarar oss åtminstone bättre än C och Kd.
När det gäller skola och utbildning har Folkpartiets kanonader inte givit riktigt den effekt majoren laddade för. Här är faktiskt Socialdemokraterna de som klarar sig bäst, med 20 procent. Folkpartiets stödtrupper i skolfrågan visar sig vara de som är längst ifrån verksamheten - det är pensionärerna! I åldersgruppen 15-29 år får Fp stöd av endast två procent, vilket är sämre till och med än V, och i åldrarna 30-64 är stödet för Björklunds pekpinneviftande strax under Socialdemokraternas.
Sensmoral: Högmod går före fall. Tomma tunnor skramlar mest. Tala är silver, tiga är guld.
Eller: Kunskap är bra att ha också i politiken.

- - -
Nästa lördag den 17 april planerar nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen en demonstration i centrala Stockholm. Detta är en av de allra farligaste nazi-grupperna, och det är viktigt att de möts av protester. Om deras självförtroende stärks och de börjar förlita sig på en tänkt tyst majoritet är det ett hot mot oss alla som avskyr nazisternas världsbild präglad av ”raser” och ”raskrig”.
Nätverket Mot Rasism kommer att gå ut med information om var och när protesten kommer att ta plats. Det är viktigt att visa civilkurage - att så många civiliserade människor som möjligt går på Stockholms gator den dagen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att du förstår att detta e en manifestation för en person som blev mördad nyligen..Och personligt tycker jag att dom som kommer dit för att skrika en massa skit på gatan bara för att "nazisterna" e där så är dom inte bättre än vad mördarna är..För det betyder att man tycker att mord e okej. Plus så tror jag inte att svenska motståndsrörelsen kommer att uppskatta att man stör denna manifestation så man kan ju räkna med att får stryk om man står där och skriker Så mitt råd är, låt dom ha sin manifestation ifred för det är inget fel att hedra en person som blivit mördad.

Johan Karlsson sa...

Inte nog med att ni (NMR) smutskastar en död man, hånar och förlöjligar, ni protester dessutom mot ett hedrande av honom, fy fan säger jag, har ni ingen skam i kroppen? Vad skulle ni säga om "nazisterna" försökte förstöra t.e.x era manifesterar för döda personer som t.e.x Björn Söderberg?
Så alla ni såkallade antirasister, ni kan inte stoppa "nazismen" genom att skrika ohörbara ord.
Ni kan inte stoppa den överhuvudtaget.

Peter sa...

Fattar inte heller varför moderaterna fortfarande ses som att ha bäst arbetspolitik; har vi inte lidit tillräckligt ? Det är lite som du säger: det är en hjärntvätt som fortplantat sig som mantran - folk har fått för sig att något annat är en omöjlighet - vilket hopp det ger för framtiden...!

Anonym sa...

Moderaternas arbetslinje och
försprång innom partierna handlar
mycket om de människor man valt att
framstå som kunniga och drivande.
Ser man bara tillräckligt kraftfulla
och utbildade ut, hoppas man på
att resten ramlar in, som manna från
himlen.
Likt skådespelare, som spelar bra
om än lite bedagade och blå
Brer man ut armarna..som om man
ville famna alla-utropar:
Sverige åt alla som kan arbeta
resten kan dra åt he...e.
Sån teater älskar arbetsgivare och
aktieägare..gnuggar händerna.
Tror Gladiatan