fredag, juni 05, 2009

OFIRA

Vet du inte vad du ska göra på nationaldagen? Mitt förslag lyder: ofira!
På den tiden jag faktiskt firade den var det vardag. Flaggan hissades på skolgården dit vi gick ut och hade prisutdelning och sjöng. Hur trevligt som helst.
Men det räckte inte till för dem som har makten. Alla partier utom V och Mp bar på den skumma känslan av att vara trampade på tårna för att de inte fick gå på stan och vifta med flaggor på bästa arbetstid. Så de pådyvlade oss en helg, en arbetstidsförlängning, och en manifestation som enbart göder den växande nationalismen.
Ofira, alltså.

Vet du inte hur du ska göra när du ofirar? Mitt förslag lyder: läs Jessica Kempes två utmärkta artiklar om nationalism, konst och kultur!
Ett intresse för de sköna konsterna låter oskyldigt humanistiskt, men i Sverigedemokraternas (och andra nationalisters) fall avslöjar det den nära bindningen till rutten rasbiologi.
Numera kallas ras för kultur, men andan är densamma: separera och isolera! Det som nationalisterna tror är medfött svenskt ska vårdas och pysslas om. Resten ska fördömas, och det görs med besked. Gränsöverskridanden kallas osunt, urartat.

Sverigedemokraternas särartsindelning är ingenting annat än ett - - försök att komma förbi herrefolksrasismen och det gamla rasbegreppet genom att pressa in kulturen och mänskligheten i en trendig ekologi.”

Men nationaldagen har väl inget med rasism att göra? Den är väl bara en trevlig folkfest?
Det skulle den ha kunnat vara om folket fått festa bäst det ville.
Krampartade påbud om identitet och stolthet hör hemma i helt andra ideologier än dem som de stora partierna säger sig företräda.

Se också Jens Holm om ett eventuellt samarbete mellan M och fascisterna

5 kommentarer:

Erik sa...

negrer i folkdräkt tjoflöjt. Länge leve neokolonialismen, svenne banan betalar!

Erik Rune sa...

Men det finns okulturella SD:are som tror på biologi. En sådan har jag skrivit om idag.

Birger Jarl sa...

"Numera kallas ras för kultur"

Tvärtom menar du va? Det som SD och andra nationalister kritiserar är kulturer, inte raser. Men de politiskt korrekta har av någon outgrundlig anledning fått för sig att kulturer är raser. Hur förklarar du annars att islamkritik brukar kallas "rasism"? Islam är inte en ras.
Angående Kempes artiklar så är de störtlöjliga. Det finns bra och dålig mångkultur. Den polska folkdansen har inte gjort svenskar något ont. Islam däremot, är ett reellt hot mot våra värderingar och vår kultur. Det är helt obegripligt att ni vänstertomtar inte förstår det.

Anonym sa...

Så, bloggförfattaren är alltså en odemokrat eftersom mitt inlägg inte gillades. Känns det inte ganska ruttet att vara en av dem du själv hyser agg mot? En som bara tillåter vissa "bekväma" åsikter.
Om du refuserade mitt inlägg så är du fullständigt genomrutten. Om du inte ens hunnit läsa det, så ber jag om ursäkt för att jag är för ivrig.

Helena Duroj sa...

ursäkten accepteras.