måndag, februari 02, 2009

Dumheter

När en grupp inom Folkpartiet lägger ett illa underbyggt, inskränkt och diskriminerande förslag och det blåses upp på tidningens förstasida – då måste väl orsaken vara att avslöja deras interna missförhållanden så vi kan få håna och häckla? För det kan väl inte vara redaktionens avsikt att vi seriöst ska diskutera att några folkpartister motsätter sig undervisning på modersmålet?

Det är djupt oroande att de här elementen finns inom Fp, som för tiotalet år sedan var en human-liberal värnare av mänskliga rättigheter, möjlig att samarbeta med för oss som tar dessa frågor på allvar.
Idag är Fp ett parti som profilerat sig på skolfrågor utan annan grund än föräldragenerationens minnesbilder, och på kunskap utan att ha tagit in det mest elementära om hur barn lär sig.

Därför är Fp viktiga och farliga när de börjar bedriva regeringspolitik. Men om en grupp i detta förvirrade lilla parti gör ett utspel kan det inte vara viktigare än Vänsterpartiets utbildnings- och jämlikhetsfråga: ”utbildning i och på modersmålet ska erbjudas från förskolan till och med gymnasiet”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har själv undervisat i modersmål
Min erfarenhet av det'är-de barn som
fick stödundervisning
blev duktiga i skolan!

Modersmålet och det främmande språket
gav barnen fler infallsvinklar på upp-
gifterna de fick.

Kunde då se kreativt på allt!

MVH Gladiatan

Anonym sa...

När det dessutom oftast från forskarhåll hävdas att en bra grund i ett hemspråk är en förutsättning och underlättar ny språknlärning är det förvånande att man ens funderar i de banor som vissa i FP gör. Eller förvånande och förvånande är det väl inte om vi tänker på vilken väljarskara de flörtar med, med sådana här förslag?