söndag, december 28, 2008

Röj upp bland de fattiga

Tack Röda raketer för att ni svarade kristdemokraten i SvD. Han som vill riva och bygga om miljonprogramsförorterna därför att barnen har för dåliga betyg. Han som tror att våld och stenkastning upphör om man gräver upp människors hembygd och släpper fram trafiken. Han som tror att fattigdom och diskriminering löses med fler företagsetableringar.
Underklassen får helt enkelt ge fan i att trivas på sina vindblåsta gärden mellan sina klossiga huskroppar och dygnsöppna butiker!

Men ända sedan Storstadssatsningen vet man att strukturella orättvisor inte löses med isolerade åtgärder för de fattiga – även om det mesta inom Storstadssatsningen var betydligt mer konstruktivt än att riva ner och öka trafikströmmen.

Tack särskilt, Röda raketer, för era vackra och instruktiva bilder från norra Stor-Stockholm. Vi väntar alla med spänning på att få se den stillsamma parkstaden Djursholm anpassa sig till samtiden och börja samverka med övriga länet.

3 kommentarer:

Röda raketer sa...

Tack, snälla du, för den värmande kommentaren.

Anonym sa...

Företagsetableringar-ett långt ord
Arbetstillfällen behövs
Någon måste tillhandahålla dem
Inte statens uppgift

Strukturella orättvisor
Kryptiskt och oklart
Säger en del men inte allt
Åtgärder för fattiga?

Nu delar man ut skattepengar
Till banker o bilindustrin
Är det kanske dessa som hör till
Kategorin-mindre bemedlade????

MVH Gladiatan

Anonym sa...

Exakt. "Han som tror att fattigdom och diskriminering löses med fler företagsetableringar".
Nämen hur kan man vara så dum och tro att företagsetableringar minskar fattigdomen, kan ju inte ha någon inverkan på arbetslöshet och sånt alls.
Sen är det ju också viktigt att inga miljonprogramsbyggnader nånsin får rivas. Kosta vad det kosta vill. Rädda hembygden! Mer nostalgi! Det är ju viktigt att tänka på framtidens antikvarier också.

Mvh / Skansen_två_punkt_noll