onsdag, juni 04, 2008

Tre mediala nedslag

Hrrmm... makt är visst ett känt afrodisiakum? Enligt Federley:
"Får jag bara hälsa på Condie så kommer inget att slå detta evenemang detta år. Säkerligen kommer man dock inte så nära. Men en våt dröm kan man få ha?"

Hat är en ful ovana, anser Ulrika Kärnborg, som vänder sig mot den gängse bilden att det skulle uppstå någon sorts fysikaliskt övertryck om de så kallade vanliga människorna hindras från att uttrycka rasistiska åsikter via offentliga media. "Snarare bidrar stora media till dagens intoleranta klimat genom att inte vilja hyfsa debatten", skriver Kärnborg.

Slutligen en sista kravattblomma till Yves St Laurents bår. För elegans och ironi, för tidig queer och hög svansföring, för mannen som inom loppet av en karriär lyckades driva sista privata modehuset medan han startade rena cirkuskommersen med en logo på enkla prylar, mannen som enligt sin partner föddes med nervöst sammanbrott.
Nu är han död. Det är det enda med honom som inte är särskilt originellt.

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Just det, att visa sin ilska är inte självklart detsamma som att "rensa luften". Det kan lika gärna betyda att man förgiftar luften. Sedan vill jag göra skillnad mellan sunt och osunt hat. Klasshat kan vara en drivkraft för krav på rättvisa. Rashat däremot leder till pogromer.