måndag, maj 12, 2008

Tolerabel undersökning

Två av fem svenskar tycker att det finns för många utlänningar i Sverige. Trots det ökar toleransen mot människor som uppfattas som främmande. "På sikt blir stödet för främlingsfientliga partier obetydligt", tror professor Marie Demker.
Hoppas hon har rätt.

Jag vänder mig emot det flitiga begagnandet av uttrycket ”tolerans” som i sig befäster att det finns en normalgrupp och en avvikargrupp att tolerera. Bortsett från det är undersökningen som du kan läsa mer om här tämligen positiv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Främlings fientliga partier´ med samma färg som Moderaterna-det spekulerades om att invandrarna hade blandat ihop partierna och röstat på fel parti?Låg det någon sanning i det?Vilken färg´har Alliansen?Blandar man ihop blå,grön etc kan det bli en grå röra av alltihop?MVH Gladiatan

Anonym sa...

Undersökningen tyder på att åsikterna om bl a flyktingmottagande gradvis polariseras. Integrationsministern kommenterar:
"Jag kan tänka mig att det faktum att vi sedan 90-talet sett en integrationspolitik som inte lyckats har inneburit att människor i princip har sökt sig till den ena eller den andra extrema gruppen."
Skall man förstå detta så att vi som är för ett ökat flyktingmottagande är extremister?