torsdag, maj 22, 2008

Byråkrati hämmar knarkflödet

I vår lilla stad sändes just ut ett förslag till näringslivssamarbete. Kommunen ska förbinda sig att i alla lägen och alltid gilla allting som företagare gör och tänker göra.
Det är ganska fantastiskt. Imorgon kan jag starta stadens första bordell. Det är entreprenöriellt så det känns i hela kroppen. Eller tvätteri, eftersom vi har en liten insjö där vi kan slå ut blekmedel och smutsvatten. Kasino på lunchen har jag alltid saknat, särskilt i de mera nerdekade stadsdelarna. Det kan bygga på kuponger som a-lagarna kan kvittera ut på soc. Och när bilköerna står som stillast kan skolbarna springa mitt i gatan med fönsterskrapa och sedan leka börsen med förtjänsten på mattetimmen. Så blir nästa generation allt entreprenöriellare.

Nu kan vår lilla stad invända att det inte alls var tänkt så. Att jag läser på ett snedvridet och grinigt sätt. Den goda företagaren följer förstås alla regler beträffande miljö, hälsa, barnarbete osv.
Nja, då återstår en punkt i vårt envägs samarbete, det som går ut på att kommunen fjäskar aschlet av sig för att företagaren inte ska gå till grannen och komma undan några kronor i skatt. I den sista punkten står: kommunen ska undanröja alla byråkratiska hinder för företagande.
Häpp - vi går en rolig höst till mötes!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns kommuner som går samman med kommuner i Norge och bedriver sammarbete över gränsen-som om det vore en kommun-firar de 17maj tillsammans också?Hämmar kanske byråkrati??MVH Gladiatan