torsdag, april 10, 2008

Fråga folket!

I en debattartikel på SVT-opinion skriver min bloggkamrat Hanna en hel del kloka saker. Det handlar om Lissabonfördraget, eller förslaget till grundlag för EU.

Fråga folket! Två orsaker till att bland annat det franska folket röstade nej var risken för maktöverföring samt osäkerhet om arbetsmarknadens villkor. Ännu en orsak var att konstitutionen befäster att marknadsliberalismens fria rörlighet för varor och tjänster går före sociala hänsyn.
Vad svenskarna tycker vet vi inte, för vi har inte fått rösta alls, och kommer inte att få göra det heller om vi inte ser till att säga ifrån.

Vill du ha grundlagsfäst högerpolitik? Eller, för den delen, grundlagsfäst vänsterpolitik om någon skulle få för sig att föreslå det?

Vänsterpartiet har just avslutat sin kampanj med videohälsningar, men du kan ta del av dem här. Bloggar om Fråga folket finns här. Desssutom är Fråga folket en intressegrupp på fejsboken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ropen skalla´ge inte EU bestämmanderätten över alla!Fri´etableringsrätt för varor och tjänster, gynnar även Sveriges gränser.Genom att kräva sociala hänsyn även från dessa´kan vi behålla fackföreningsrätten för alla?-Fråga folket´hur vill de hat, fler i arbete eller mer i lön?