onsdag, juli 18, 2012

Häng ut mig med

Tre flickor drog igång en antirasistisk manifestation i Bollnäs. De gjorde det som en reaktion på att nazister visat sig i staden. Nazisterna å sin sida gick ut i protest mot en våldtäkt som tidigare ägt rum. Så med förvänd logik anklagade de folk som var intresserade av den antirasistiska manifestationen för att vara för vådltäkt. 

Som om det inte räckte med detta har en av initiativtagarna, en sjuttonåring, hängts ut med namn på sajten nationell.nu med lömska påhopp på hennes bakgrund. I kommentarer som dryper av hat och hån talas om landsförräderi, andra är en uppvisning i grov antisemitism. 
     Flickorna har också hotats, och en polisanmälan är gjord. Följden blev att den antirasistiska manifestationen skjutits upp till augusti, då deltagarnas säkerhet* inte kan garanteras.

För att stötta den antirasistiska manifestationen har bloggare och kvittrare använt taggen #hängutmigmed, något som också Aftonbladet uppmärksammat. Vi socialister, feminister och antirasister får inte vara tysta.

En annan värld är möjlig har bloggat.
Mer info finns på Hela Hälsingland, som också uppmärksammat kvitterstormen


*Polisen i glesbygd har inte de gigantiska resurser till sitt förfogande som fotbollshuliganer och vanliga sportfånar kan kräva.  

3 kommentarer:

Ester sa...

Tack för ditt stöd, det betyder mycket!

Helena Duroj sa...

tack själv, ester!

Anonym sa...

hur kan man kalla det en uthängning när personen ifråga själv gick ut med sitt namn i samband med en intervju i tidningen helahälsingland?