onsdag, mars 31, 2010

Danmark är inte längre ett yndigt land

Danmark, ett land som det en gång var lätt att bli förtjust i, drar iväg mot fascistiskt styre och integritetens upplösning. För att få bo i landet behöver du poäng som du tjänar ihop till genom kurser i danskt språk och samhällsliv och mystiskt fluffiga kulturkurser, samt att du är idog gnetare inom föreningslivet.
(Bästa läsare! Har du gått på möte i brukshundsklubben idag? Och jag struntar i om du inte har nån hund.)
Du måste också avstå från besök hos vänner och släktingar i ditt gamla land. Då ryker uppehållstillståndet direkt.

En grym politik avsedd att bryta ner individen.
Du har ingenting, du är ingenting utan oss.

Typiskt nog insåg inte Dansk folkeparti att islamiska samfund ännu räknas som föreningar, också i Danmark. De försöker nu ändra regleringen så att folk inte ska plocka falska danskpoäng under fredagsbönen.
Om detta berättar Arvidsson, verksam i Roskilde, och jag är tacksam för rapporten men bekymrad över slutraderna. Där dristar sig Arvidsson att dra slutsatsen att försöket att ”etniskt kvalificera vissa aktiviteter” kan leda till diskriminering och rasism (min kursivering). Är det ett tankehopp, ett struket stycke? Eller syns det inte, för den som bor i det bitvis förtjusande Danmark, att lagen är diskriminerande därför att rasismen finns hos lagstiftarna?

- - -
Nu rapporteras det i media att Lasse syns mer i media. Det låter som en lustig paradox, men är ett symtom på att för media finns ingen verkligare verklighet än de själva. Ska vi vinna något i valet krävs det att media väljer att förverkliga fler av våra företrädare.
Vi kan vara hur tydliga som helst på torgen - om det sedan skrivs något i stil med att vi var rödgröna flummare är det den versionen som blir verklig i folks huvuden, oavsett vad de hört. Ungefär som att Mona i media är kvinnan utan efternamn som förlorar mot den reinfeldtska auktoriteten, oavsett vad hon sagt.
Se också Sjöstedt och Emil Berg

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Har det någonsin varit det? Så länge svenskar kunde åka till Danmark och bunkra sprit kunde de väl inbilla sig att danskarna var särskilt trevliga, men den illusionen kan man väl släppa numera.

Anonym sa...

Där sprit och droger, åker in
där tappar man snart medmänskligheten
till förmån för allehanda flummiga
tankefädeser.
Danmark är litet och inflyttningen
tränger ihop människorna.
Då' ropar man på lagar-begränsningar.
Gladiatan

Anonym sa...

Jegn syntes det er vigtigt, at det ikke tager overhånd og folk tror alle elsker DF i Danmark - det er langt fra sådan. De borgerlige i Danmark direkte hader Pia K. men de tager hende med fordi hun har de afgørende mandater. Ingen Pia, ingen borgerlig regering. Så skylden ligger mere hos de borgerlige når man taler om hendes indflydelse.

At kalde Danmark fascistisk er så direkte utroværdigt, men jeg kan sørgeligt konstatere, at de fleste svenskere har nogle vilde fordomme om Danmark og danskere. Enten er de nærmest frihedshelte, fordi alle er racister (underforstået) eller som her at Danmark er fascister (underforstået alle er racister).

Jeg har også set, at den danske kulturradikalisme skulle være død?! Jeg kan oplyse at der findes en meget meget stor gruppe af kreative og meget højtuddannede mennesker i Danmark som dagligt kæmper imod DF. Om det så er Lars von Trier, Hanne Vibeke Holst, Carsten Jensen, Suzanne Brøgger osv osv. Sågar er den største politiske ungdomsorganisation den socialistiske. DF har allerede passeret højden i deres magt, det skete da Anders Fogh var statsminister. Spørgsmålet er om ikke at det er et spørgsmål om tid, inden der kommer en leder til SD a la Pia K. Så skal man nok se en meget stor tilslutning til partiet.

Desuden taber regeringen næste valg. Og det er jeg overordentlig glad for.

Mvh Janus

Helena Duroj sa...

tack janus, det är roligt att få synpunkter till och med från danmark!