söndag, februari 21, 2010

Tre kortisar ur idet

Har hittills inte skrivit om moderatfusket, tycker mest det är pinsamt. Det som bekymrar mig är föraktet mot demokratin. Pressen gör sitt bästa att smeta ut moderatmoralen till att detta är något som ”alla” partier eller ”alla” politiker fufflar med, att hånfullt bedrägeri rentav kännetecknar politiken som därmed görs smutsig och föraktlig. Så har Moderaterna ändå bakvägen uppnått ett av sina syften; att skada demokratin och onödigförklara politiken.
Homopoliticus skriver mer.
Se även SvD om de rinkebybor som svärtas ner av människoföraktande halvfigurerna inom ett parti.

Fick en fråga på fejsan om jag inte känner mig jävligt stolt när svenskar får guldmedaljer? Beklagar, men jag måste ha blivit ihopblandad med någon annan – sponsorn eller tränaren. Jag har inte gjort någonting som helst för dessa medaljer och ser ingen anledning till stolthet.
Förstår inte alla dem som känner sig personligt inblandade.

76% av svenskarna vill behålla monarkin, sägs det. Det är ganska naturligt, ty vad har de fått för alternativ att seriöst sätta sig in i? Familjen Bernadotte kommer att fortsätta sitt bidragsunderstödda liv under överskådlig tid.
Men detta ska inte betyda att medborgarna stängs ute från kultur och friluftsliv i Haga. Jag är inte alldeles övertygad om att 76% av svenskarna hellre stirrar på ett gallerstaket och några vaktkurer än att de promenerar i dungarna vid Brunnsviken.
Skriv på och sprid: Haga ska vara park

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid,själv' undrat över
fenomenet sport och svensk stolthet
i samband med det.
Man skriver och skriker om hjältar?
Vad finns det för hjältemodigt i
att flåsa runt på skidor?
Är väl var och ens ensak, vad man
har för hobby, bara man trivs.
Riktiga hjältar,är de' som sliter
i det tysta.Tänker på Läkare utan
gränser tex-sånt kallar jag hjältemod.
Ge dem en eller fler guldmedaljer!
Önskar Gladiatan

Anonym sa...

Visst är det så ! De ursäktar alltid moderaterna; som om de själva företräder dem och är bekymrade om deras eventuella nedgång och fall. Skulle aldrig ske om det gällde sossarna - då skulle drevet gå och göra det till en valfråga.