måndag, februari 22, 2010

Den som fick stanna hemma...

Tidningen Metro ger idag rådet åt oss som reser med Storstockholms lokaltrafik att STANNA HEMMA. Är det ett uttryck för fräckhet, cynism eller resignation?
Alla vi som timme efter timme försöker ta oss till jobbet i tjugogradig kyla uppfattas med andra ord som hemlösa okynnesåkare!

En god vän med ett förflutet i transportbranschen sa att det största problemet näst vädret är privatiseringar med påföljande minskning av personalstyrkan. Den senaste kalla vintern på 1980-talet fanns det på varje station anställda som gick ut och knackade is från spår, växlar och tåg. Idag är det en ensam pendeltågsförare som går ut med ishacka för att göra dörrarna möjliga att öppna och stänga så att hon överhuvudtaget kan köra tåget vidare.

Läs Jöran Fagerlund: ”För privata fordon är snön problemet, för kollektivtrafiken är privatiseringarna problemet.”

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste varit nån från "verklighetens folk" som sa det :)

Anonym sa...

Jag färdades med pendeltåg på 80-talet fr norr om stan till Huddinge-vad jag minns från dom vintrarna är att tågen aldrig gick!! Och jag flyttade till Kunsholmen samt bytte jobb för att aldrig mer behöva åka pendel igen.Så tydligen hackades det inte tillräckligt med is ens då./KB

Anonym sa...

Verkligheten överträffar verkligen
fantasin-inte ovanligt.
Ingen på SJ eller SL har kunnat
föreställa sej, extrem vinter.
Man beställer tåg, som fryyyser
Har tågväxlar som isar igen etc etc.
Sverige dränkt i snö och kyla..
kan vara värre än översvämningar..
dessa kommer nu till våren.
Så'..myndigheter förenen eder
använd kunskaper,förhindra i tid!!
Ber Gladiatan