fredag, februari 12, 2010

Män som...

"Fruimporten är en skamfläck!" skriver Värmlands landshövding i en artikel som jag hoppas fungerar som väckarklocka när det gäller de utsatta, ensamma thailändska kvinnor som först utnyttjats, sedan inte ens får stanna i landet.
Det oroande är inte de fall som bygger på en förälskelse som tar slut, eller på en kvinna som tar chansen att köpa sig ett bättre liv. Det skrämmande är det patriarkala mönstret med kvinnan som utbytbart objekt.
Det finns män som skaffar sig den ena kvinnan efter den andra, väl i medvetande om att hon skickas tillbaka om han gör slut med henne inom två år. Detta är män som enbart vill ha en piga att hunsa, eller män som slår. Detta är män som hatar kvinnor, män som fruktar kvinnor, män som inte skulle orka med sitt liv om de blev tvungna att betrakta dendär som sköter hushållet som en levande människa.

Svenska myndigheter spelar med i den pågående förnedringen. Kvinnan ges ingen relevant information, ingen samhällsintroduktion. Hon har ju en svensk man (det är väl bara utlänningar som isolerar sina kvinnor från det välsignade Svenska Samhället, eller hur?) Till och med när mannen är misshandelsdömd och tagit emot tidigare importfruar får kvinnan gå i fällan. Eftersom hon är asiat och kanske prostituerad är mannens integritet viktigare.
Men en man som slår har ingen integritet överhuvudtaget. Det är en satans missunnsam inbunden tjurskallighet han går och tuggar på i sin ensamhet, tills han får tag på någon som befinner sig i underläge.

Landshövdingen skriver om metoder att skydda kvinnorna. Vem tar fram metoden för att män ska sluta slå?

Se även Mer vänster i Uppsala till minnet av Fadime

- - -
Ett apropå till storstadsinlägget är tidningarnas lista över världens bästa städer. När hälsovård, stabilitet, kultur, miljö utbildning och infrastruktur har vägts in hamnar Vancouver och Wien i toppen. Lite överraskande kanske med tanke på Vancouvers heroinkvarter, men kanske är där uppsnyggat numera. Den enda nordiska staden bland de tio bästa är Helsingfors. Men den är ju så tråkig...

4 kommentarer:

Little Miss Chatterbox sa...

Hur kommer det sig att matriarkatet i det här landet fritt kan härja och så vitt och brett diskriminera utan att någon reagerar. Varför är det ingen som står upp för de män som förtrycks och misshandlas någon enda gång?
Har man så fullt upp att sitta och trycka i sin offerkofta att man inte ens för ett ögonblick kan se att man diskriminerar män värre än vad män diskriminerar kvinnor i vårt sammhälle idag. Sluta upp med den här kvinnochauvinismem - det är 2010!

Anonym sa...

Vad ska man säga. Att du tar denna rasisitiska smörja som landshövding och ROKS tvingar på oss på allvar visar väl hur långt ut i helvetets förgårdar den pk-istiska vänstern förirrat sig.

Anonym sa...

Ord och inga visor..men tycks som
Du trampat på sjuka liktår.
Tå-ägarna hör kanske till de utpekade
importerarna, som ökar sin "potens"
genom att förnedra och slå?

Själv glömmer jag aldrig den förnedring
som drabbade mej, som "importerad".
-Fan ta alla dessa män, som i skuggan
av sin mansroll,som oantastliga äkta
skitstövlar,utövar kontroll och makt
på utsatta hustrur.
Gladiatan

Anonym sa...

Det används ett väldigt dåligt språk i den här debatten. Att använda ett ord som "fruimport" drabbar de förhållanden som är seriösa (vilken mening man nu lägger in i detta).

Däremot är de som väljer bort att se problemet helt fel ute. Min erfarenhet, som man med långvarigt boende i Sydostasien, och umgänge med dessa familjer i Sverige, är att det finns en stor grupp kvinnor som utsätts för övergrepp.

Bättre stöd till kvinnor som invandrar för att de gift sig med en svensk medborgare måste vara en självklarhet.
Fortsatt utnyttjande av utländska kvinnor kommer inte att hjälpa de par som faktiskt har skapat sig ett seriöst förhållande. Eftersom jag bor i Sydostasien vet jag en del som väljer att inte flytta till Sverige av precis det här skälet.