fredag, oktober 09, 2009

Minister förföljd av luder från armén

En tidigare obekant publikation ploppar in i mejlen: Obiz, tidskriften för inköpare och förvaltningschefer. För vår skull, vi som inte är någotdrea, har Obiz dragit till med en häftig löpsedel för att väcka intresset: Björklund rensar upp i ”flumskolan”!

Det rafflande innehållet lutar åt skvaller- och avslöjarhållet. Detta bara måste spridas: Björklunds favorituttryck i det militära var ”luder”. Enligt några tidigare värnpliktiga sa han att "man såg 'ludermässig' ut, var 'ludermässig' när man rörde sig långsamt eller inte vikt upp kragen rätt".

Vad vill Björklund själv säga i intervjun? Jo: ”Jag misstänker att det finns betygsinflation.” Detta platta fall presenteras med sedvanlig pretention på att vara först ut med Sanningen.
Men betyg har i alla tider varit godtyckliga, har aldrig mätt vad de avser att mäta. Det är därför vi inte ska ha några betyg! Fast Björklunds recept är att införa en extra statlig kontrollnivå för att överpröva de bedömningar som gjorts av de professionella som Björklund i alla andra sammanhang vill värna.

Vad ludersnacket beträffar kan jag höra invändningen: ”Men militären har i alla tider låtit sådär.” Just det. Det är därför vi inte ska ha några mili... jodå. Men även de måste lära sig hyfs och fasoner. Och även om Björklund numera är ångerfullt reformerad är det diskutabelt om han alls borde ha fått vad han betraktar som ett befälsuppdrag för grundskolan.

Det är såhär: en person med det språkbruket och den inställningen skulle aldrig anställas inom någon av våra verksamheter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Befäl för grundskolan?
Björklund kanske tror skolan är mili-
tärisk och auktoritärt styrd
någon borde kanske bjudain honom att
besöka en vanlig grundskola.

Kanske inte så välbetänkt-ändå
för tänk om barnen inte står i givakt
klädda i likadana uniformer....
Hemska tanke-vad kallar han dem då??
Gladiatan-ryser..

Nicklas Eriksson sa...

Alla vet att den där lill-Hitler från Kinna inte är klok. Det har inte en enda folkpartist varit i världshistorien. I bästa fall är de oförargliga, som Bengt Westerberg. I sämsta fall är de livsfarliga krigshetsande as som Fredrik Malm och hans fru Gülan Avci.

Helena Duroj sa...

såja nicklas, nu ska vi inte förivra oss. flera av mina vänner är folkpartister. iallafall en...

Nicklas Eriksson sa...

Antar att vännen är oförarglig då.