tisdag, september 08, 2009

Svårt med godheten

Tecknaren Berglin är förskräcklig. Driva med influensan! Nu innan man ens har bestämt sig för om man ska vara orolig eller inte.
Men han hans förslag att Reinfelt ska hålla tal till nationen kan ge bakstöt. Se hur det gick för en annan sympatisk högerdemokrat!

Den stackars Obama försökte gå ut med ett tal till alla skolbarn att de ska skärpa sig och sköta sina studier. Orkanen av protester var makalös och han liknas vid såväl Saddam som Hitler.
Hans republikanska konkurrenter uttrycker sig förstås inte på det sättet, men de "förstår folks oro", som det brukar heta när man själv inte vill säga något obehagligt.
En svaghet i ursprungstalet var att skolbarnen skulle tänka ut hur de bäst kan hjälpa presidenten. Det ändrades efter protesterna till hur barnen bäst kan nå sina studiemål. Skillnaden är väsentlig. Men det är tydligt att bådadera behövs i staterna.
- - -

Rekommenderas: Återgivningen av 70-talistiska barnböcker på Kulturarbete. På den tiden tyckte jag böckerna var hemskt plattitydiska. Nu när plattityderna är helt annorlunda blir jag lite rörd. Det fanns en tid när vi trodde att godhet var naturlig.
Vilket påminner om när jag åkte tåg genom öst-Tyskland i sällskap med ett gäng jugoslaver. Längs järnvägen såg vi stora affischer med texten: ”Vad folkets händer har skapat, ska tjäna folket.” Samfällt utbrast vi:
Å VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DET DÅ?

1 kommentar:

Anonym sa...

Skrattade gott åt Berglin=
Äntligen har man lite nytta av åldern!

Gulligt det där med-hjälpa Obama
Kraven börjar tidigt i staterna.
Bådadera förslagen, behövs nog i dag
lite överallt i världen.

Godhet är kanske naturlig
där alla har det lika bra el. dåligt?
I dag måste man påminna människorna
om det självklara att det
människorna sliter ihop-bör tillhöra
dem.I dag åker det ner i kapita-
listernas fickor och många tycker
det är självklart och rätt.

Suckar Gladiatan