måndag, september 07, 2009

Seriösa rödgröna frågor

Moderaternas Schlingmann är bekymrad över helgens rödgröna fest i Kungsträdgården. För mycket jippo, förebrår han. För lite politik.

Är det därför vi så sällan ser högern på gator och torg? Jag som trodde det var lättja eller ovilja, och så är det är av ren seriositet som de sitter i bunkern och slår varandra på fingrarna med räknestickan!

Men Schlingmann tycker tvärtom det är vänstern som inte pratar politik utan bara håller på och spelar Lili och Sussi hela tiden.

Eftersom han inte är där märker han inte när vi pratar politik med medborgarna på gatan i deras egen stad. När aktivisterna springer upp och ned i trappuppgångarna, knackar på och frågar om läget, lyssnar på förorten. Och det gör vi inte för att med Schlingmanns ord berätta för väljarna om ”finansieringen av utgiftschocken”. Vi gör det för att tala om det som folk frågar efter.

De frågar om klimatet, om invandringen, om skolan. De frågar varför de diskrimineras och slits ut. De vill veta varför de inte får ett jobb eller varför de måste jobba när de är sjuka, och varför i helsike pensionen inte ska räcka när man har jobbat i hela sitt liv.
När får vi höra högern ge motiveringen till välfärdschocken?
De får gärna göra det utan musikinslag, om de är på det tråkiga humöret.


För bilder från Kungsträdgården, se Lasses blogg
Rödgröna samarbetsbloggen finns här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan kanske bero på färgen?
Blått är kallt-blött och har fått en
konkurrent som förvillar en del.

Rött står för värme och passion
som ger kraft och mod..springa i
trappor och tala på torg.

Höger och vänster-även här finns
stora skillnader.
I hjärnan har de motsatta uppgifter.

Heja..Vänstern-håll ut!
Er tid kommer snart.

Tror Gladiatan

Veronica sa...

Lustig han är den där Schlingman! Vad är de senaste dagarnas "besök i verkligheten" som borgarna har ägnat sig åt - om inte jippo?!

Som den indignerade gymnasieläraren på St Eriks gymnasium svarade på frågan om han hade nåt att säga Alliansens ledare nu när de kommit på besök:

"Nej, de är ju inte här för min skull, de är här för sin egen skull".