söndag, augusti 16, 2009

Anklaga åklagaren!

Kammaråklagare Hillegren liknar våldtäkt inom äktenskapet vid en ordningsförseelse. Tillräckligt många politiker har reagerat – nyheten fanns i Dagen! – så i sakfrågan behövs inga ytterligare deklarationer.
Men åklagarens följdkommentar till sitt eget yttrande är ett exempel på det pinsamma gåpåandet hos den som försöker förbättra genom att förvärra. Hör här: Att inte acceptera ett nej ”är naturligtvis ett allvarligt brott mot en gentlemannaregel”.

En gentlemannaregel - en intern överenskommelse mellan fina herrar om att frivilligt avstå från att göra de små liven illa.
Män kan inte våldtas, som bekant. Men män som Hillegren kanske man kan sätta i en garderob och bara lyssna på sig själva resten av livet. Det vore straff nog.

5 kommentarer:

Illwill sa...

Ja, vill man missförstå någon så går det. Ni vet mycket väl vad det var han sa och menade, men ni får ju chans att "rasa" lite.

Väx upp och sluta få spel så fort någon har en annan syn än er själva på något.

"Åklagaren" anser inte att dessa två fall (exempel) ska ge samma straff, du anser att de ska det:

1. Ahmed och hans tre polare hoppar på en tjej och våldtar henne i skift.

2. Sven kommer hem, frågar frun Britta om hon vill ha sex. Hon säger nej, men Sven fortsätter gnälla. Han börjar ta av henne kläderna, hon säger "men lägg av", han fortsätter. Hon orkar inte bråka om det, låter honom hålla på.

Samma straff? Mmm, eller hur...Idioter.

Anonym sa...

Män kanske inte kan våldtas
men..de kan åtalas-straffas

Ett NEJ..är ett Nej..
i hemmet, på arbetsplatsen
var kvinnan än befinner sej!

Skylla på berusning-kåthet
och sånt..går inte-förhoppningsvis.

Att unga kvinnor finner sej
i förnedring-våld
Kan bero på "dagismentaliteten"
kompisknull-trötthet..eller?

Kvinnor= Acceptera aldrig våld
i samband med sex..
(om ni inte är överens om det)

Håller med garderob-Gladiatan

Anonym sa...

IllWill.

Det är ju naturligtvis inte en SLUMP att det är AHMED och hans tre polare (MUHAMMED, ALI och BALKAN) som våltar en (svensk) tjej i skift. Så är bilder av våldtäcktsmannen; MÖRK och INVANDRARE, och så reproducerar rasister och borgare bilden av den Andre. När statistiken och verkligheten istället visar hur SVEN (den vanlige svenske mannen) är den som våltar flest eftersom det är i HEMMET det flesta våldtäckterna sker!

Ajajajaj...
Så fel det kan bli när hatet förblindar.

Och du, tycker du att VI ska gissa vad folk menar när de säger saker eller ska vi utgå från att folk menar det de säger?!

Annars, vad är det du menar för du säger ju ganska sterotypiska rasistiska saker. Är du kanske feminist på tvärtom-språket?

Näe, se så, skynda nu iväg till dina antifeministiska bloggar och hämta inspiration/argument. Och ta en promenad. En sån däääär lång en och se upp för AHMED och SVEN. Vissa svennar har nu mer och mer även börjat våldta män.

Ajajaja?

Bengt sa...

"Väx upp och sluta få spel så fort någon har en annan syn än er själva på något."


Gäller detta även dig ILLWILL? Eller är du bara FÖRNUFTETS eviga röst och den naturliga ideologins FÖRKÄMPE som inte rasar utan visar vägen med hela handen?!

Oj hjälp vad patetisk du är och i IRL skulle du inte vara mer än en blöt skit. Tacka Internet för att du kan reproducera dina sterotyp och sexism.

puzz

Helena Duroj sa...

bengt, du har rätt i sak men att kalla folk för patetiska blöta skitar brukar vara kontraproduktivt.