söndag, juli 12, 2009

Sverige är fantastiskt för en del

Känner du igen den? Det är logon för Sveriges ordförandeskap i EU och bör vara mer än bekant - den är nämligen något för oss svenskar att samlas kring, enligt minister Malmström enligt Flamman.

I logons manual står att den är grundstenen för visuell identitet. På något mystiskt grafiskt vis sammankopplar den nordiska ljusfenomen med öppenhet och transparens.

Kort sagt, de tar i så de spricker. Om nu Sverige är så fantastiskt, varför ägnas inte vänsterns Eva-Britt Svenssons kandidatur till talman i EU-parlamentet någon som helst uppmärksamhet?

- - -
I dagens sommarprogram talade Birgitta, Victoria Bernadottes faster, om hur trevligt det ska bli när prinsessparet flyttar in i Haga slott. Sommarprogrammet karaktäriseras av generöst tilltagen talartid, ingen polemik, inga debattfrågor. När någon säger det oväntade blir det lyssnarstorm, men intrånget i nationalstadsparken verkar inte vara någon debattfråga.

Prinsessan Birgitta har i alla år varit välkommen att promenera eller picknicka med oss andra i Haga, bara hon håller golfklubban i styr. Hotbilden mot henne kan inte heller vara överväldigande. Men jag vet inte om hon har besökt Haga sedan barnsköterskan Nenne slutade duka saftkalas i lekstugan.
För överklassen är det så att en nationalklenod som alla har glädje av deklasseras.

Både republikanska och rojalistiska föreningen har fått fler medlemmar efter den kungliga förlovningen, och den klassiska rubriksättningen är att Sverige är "splittrat". Det tror jag nu inte. Övervägande delen av folket föredrar detta odemokratiska system. Men jag hade faktistk trott att medborgarna skulle vara lite mer vakna för sin park, sin miljö och sin rörelsefrihet.

Namnlista för Haga som park finns här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Livet..är fantastiskt för en del.
Gäller välja rätt föräldrar!

Visuell identitet?
Tänker då på T-tröjan..
som min son medförde i bagaget..
blå med gula kronor,text Sverige
Den försvann fr ryggsäcken..
var väl begärlig för tullen?

Lyssnade också på Birgitta-radion.
Intresset låg mest åt golf..
inte besök till barndomens parker..
fester i lekstugan-sånt.
Åldern tar ut sin rätt, även där.

Splittrat land,för eller emot
de kungliga..fina..finare..bäst?
Det hemska är-finns inget val..
handlar om reklam för landet.
Vi behöver allt..
som kan ge arbete-inkomster..suck!

Tror Gladiatan

Bengt O. sa...

Menar du att vi skall stödja en person som ser som sin uppgift att ta Sverige ut ur EU? Grövre hyckleri får man väl leta efter.

Många lever gott i Bryssel på att förakta Europa.

Däremot stödjer jag allt vad du sagt om Hagaparken osv.