lördag, maj 23, 2009

Denna insändare fick jag införd i SvD

Värna Hagaparken som strövområde

Hagaparken vid Brunnsviken är nationalstadspark och ett av de käraste utflyktsmålen för många storstadsbor. Det är ett fantastiskt strövområde med vindlande stigar och täta dungar, med tillgång till bad, bollspel och kaféer, samt ett stort antal kulturhistoriska minnen att
glädjas åt. Mitt i parken ligger Haga slott där kronprinsessan Victoria ska flytta in. Som offentlig person behöver hon ett starkt skydd. Slottet kommer att bevakas och delar av parken att stängas av. På gångstigarna till slottet kommer familjen Bernadotte och deras stab att färdas i bil.
Vad ska hända med vår park? Var är konsekvensbeskrivningen? Det var en enkel, flott gest av regeringen att ge bort dispositionsrätten, men hur kan de med sådan nonchalans ge bort medborgarnas fria rörlighet? Victoria har alla möjligheter att på egen hand skaffa sig en representativ bostad. Vill hon absolut bo i Haga måste ansvariga politiker se över hur parken ska kunna vara oss medborgare till glädje även i framtiden.

4 kommentarer:

Erik Rune sa...

Monarkin har samma privilegium som fotbollshuliganer. Nämligen det att få breda ut sig utan att stöta på verkligt motstånd.

Helena Duroj sa...

hehe. men varför precisionsbomba just solna?

Anonym sa...

Precisionsbomba Solna med
Kunglig glans-det utnyttjar de nog
Förfining har en tendens sprida sej

Det allmänna och privata satsningar
Får vind i seglen
Utnyttjar allt-hurrar och bugar
från affärer till bibliotek..etc

Vad är en park mot allt detta?

Ödmjuk undersåte Gladiatan

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag håller helt och hållet med dig Helena.