torsdag, mars 05, 2009

Det är nog nu!

Dags att förbereda helgen... och Det är nog nu! är huvudparollen för årets demonstration på 8 mars, internationella kvinnodagen.
På persiska, arabiska, engelska, spanska, ryska, kurdiska, turkiska och svenska ska vi tillsammans visa att vi kräver ett stopp för orättvisorna. Det är nog nu!

Detta gäller oss alla. Som Hanna Löfqvist har skrivit på annan plats: "Det är du min vän och kvinnan på gatan; det är kvinnan i krigszonen, och kvinnan som bär upp offentlig sektor med sin skitlön. Det är kvinnan som låst dörren av rädsla, och kvinnan som ställde sig upp och tog ordet.

Vänsterpartiet är ett feministiskt och socialistiskt parti på ekologisk grund. En del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. För oss är feminismen inte en sakfråga, det är ett synsätt som ska användas på alla frågor. Genom ett feministiskt angreppssätt kommer vi en dag att befria kvinnor och män ur den destruktiva låsningen i över- och underläge. Först då kan vi bli hela människor.

Alla som vill vara med i frihetskampen kan komma till
Södermalmstorg / Slussen nu på söndag 8 mars kl 16!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Deltar i frihetskampen-härifrån
Orättvisorna har drabbat även mej
Sitter fast i plikter-efter den!

Väntar på den dag då låsningen är över
Det feministiska synsättet har över-
taget och leder!

Att vara i underläge'trots ledande
roller i samhället
Bristen på byxor med gylf,snopp
Lön efter kön-en flopp!

MVH Gladiatan

Anonym sa...

Det var en sedvanlig tillställning där man t.o.m utan protester framförde myter om våld i nära relationer. Eller skall vi kalla det lögner?

M-B Theorin framförde den om att våld av en man är den vanligaste dödsorsaken för kvinnor mellan 15-44 i Europa.

http://www.journalisten.se/artikel/4419/svenska-medier-spred-myt-om-kvinnomord