tisdag, januari 20, 2009

Tror du på Folkpartiet?

Folkpartiet mest EU-vänliga parti! Det konstaterar de själva inför parlamentsvalet i juni. Jag har inte forskat närmare på vem eller var i den blågulbruna röran vi finner de mest fanatiska anhängarna av grundlagsfäst kapitalism, fästningsmurar mot världen och avlägsnandeprocedurer av oönskade, så detär möjligt att de har rätt. I just det.

På Fp:s hemsida finner vi den tungt sakrala rubriken ”Vi tror på Europa!” Minister Malmström tillfrågas om varför man är så förtvivlat ensidiga, förlåt EU-vänliga, och svarar då:
Det ligger nog i de folkpartistiska generna att se nödvändigheten av internationellt samarbete.”

Först tro. Sen gener. Var ska det sluta?
Fakta och ställningstaganden är annars rätt bra utgångspunkter för politik, men Malmström gör tvärtom: först känslobetingad tro, sen fri uppfinning av några gener. Allt detta för att landa i självklarheten internationellt samarbete. Usch.

Om det finns någon rationell realpolitiker kvar inom Fp får de gärna komma ut och sakligt upplysa om på vilka sätt de ser att storföretagen tjänar på unionens handelsregler, eller på vilka grunder de finner odemokratiska överstatliga beslut vara mer verksamma än demokratisk parlamentarism.

I den mån jag fortfarande tror på något, så tror jag att det kanske finns sådana politiker. Men att de av någon orsak valt att proklamera en trossats istället.
Sen kanske Fp som ett av småpartierna behöver inavel för sin överlevnad och har lagt upp en genbank den vägen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Genbank'vilken jättebra ide
Borde kanske alla partier
Förfoga över?

Födaupp' det de behöver?
Alliansen får problem
Blandade karameller'liksom?

MVH Gladiatan