onsdag, juni 29, 2011

Skepp till Gaza - bryt blockaden

Märkligt hur olika uppfattningar det finns om livet i Gaza. Enligt SvD förekommer knappast någon blockad, där är bara brist på byggmateriel och mediciner. Botemedlet är att Hamas erkänner staten Israel och vips blir livet lite lättare!

Jo, ett erkännande vore nog bra. Men måste vi erkänna staten Israels rätt att bete sig hur som helst?

Visst gjorde det ett besynnerligt intryck att köra frihetsflottan i repris. När en metod är prövad och saboterad borde man väl försöka en annan? Sedan har jag förstått att när syftet är att bryta en blockad och få världen att uppmärksamma dem som drabbats av den, då är stora båtar det bästa sättet. Förutsatt att båtarna kan lägga till och lasta av.
Nu verkar som om staten Israel planerar att göra om allting. Metoden militärt överfall är också prövad, men de tycks anse att den fungerade. Provokationen i dagens läge är att de "tror" att det finns personer som tänker använda våld med på båtarna.

En annan som tror är Israels ambassadör. Som skicklig tankeläsare påstår han att ”inga reella humanitära bevekelsegrunder” finns hos resenärerna. Som att de av rent egenintresse och bara för att jävlas sitter i krisens Aten och gör ickevåldsövningar.
Ambassadören menar vidare att Ship-to-Gaza-rörelsen är extremistisk och ofattbart enögd.
Så som i en spegel, så att säga.

Jag tänkte citera fler dumheter, men avstår när jag likt kungen vände blad och fann den israeliske fredsaktivisten Uri Avnery som den 11 juni skrev om sorg, inkompetenta ledare och historia. Läs detta!
Avnery kan dethär. Han har varit med. Han ser det inte i affekt eller i en spegel, utan som en dyster kedja av felaktiga beslut.

Följ Johannes Anyurus blogg från skeppet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ship to Gaza - ännu en onödig dum-svensk provokation. Hoppas dom ombordvarande är lite smartare denna gg o låter bli att attackera evt. Israeliska soldater. Förmodligen är dom inte det; då hade STG nämligen aldrig seglat iväg emot Gaza; utan då hade man istället fört in sin last via Egypten..
Svenska Israel-hatet får sig säkert ännu ett tillskott - o alla provokatörer; kända som okända fröjdar sig.
SUCK!

Kalle sa...

Är det inte underligt att dem moraliska kännsligheten bara blommar ut för fullt, när det gäller muslimska terrorister och aldrig, när det gäller deras offer.

Man blir jätteupprörd över hur de bemöts av Israel, men negligerar deras offer helt.

Kalle sa...

Är det inte konstigt,att den moralska känsligheten blommar ut för fullt, när det gäller muslimska terrorister, men vissnar helt när det gäller deras offer.

Arabkramarna blir jätteupprörda när Israel försvarar sig, men har inget att säga om terrorismens offer.

Anonym sa...

Skit to Gaza flyter som skit alltid gör