onsdag, oktober 20, 2010

Mycket obehagligt

När Tysklands Angela Merkel skärper tonen mot utomeuropeiska immigranter får hon stöd av svenska ledarskribenter och politiker. Det är som skulle vi alla den vägen vandra... dessa tunga dagar när politik och samhälle verkar fastnaglade på rullbandet utför.

Allt fler politiker som tidigare varit anständiga kommer att låta sig påverkas, att sugas in i det ständiga bruset. Det som börjar med den nedlåtande välviljan i lyssna-på-vanligt-folk och ta-in-deras-rädsla slutar med ett övertagande av rasisternas problem.

Det är klart att folk är rädda! Men värre synd om dem är det inte än att de kan ta reda på vem som skräms, om de bara vill!
Den som per automatik lägger skulden hos folk från andra länder har faktiskt gjort ett val, medvetet eller omedvetet.

Vi kan inte vänta på hjälp från ministrar eller opinionsinstitut. Vår överhet noterar tacksamt att folk äntligen har blivit tillräckligt rädda för att foga sig, och kommer inte att göra något åt att någon annan utpekas som Svarta Madam.

Nu har en tysk opinionsundersökningen visat att 55 procent av tyskarna tycker att araber är obehagliga.
Vem ska ställas till ansvar för att sådana undersökningar görs och sådana frågor formuleras? Vem ska ställas till ansvar för att tillfrågade tyskar (av vilken härkomst?) besvarar frågan som om den vore rimlig?

Hur kort är minnet - i Tyskland, i Sverige?
Rullbandet går utför.
Här har också Magnusson har reagerat på stämningarna.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Man skjuter på människor med invandrar
bakgrund-Malmö
Denne skytt, har gjort ett medvetet val
och det finns inget förmildrande, det
handlar om avrättning.
Vad kommer härnäst?Vilka ligger på tur
få en kula i ryggmärgen eller skallen?
Stoppa rasismen-nu!
Gladiatan

feminix sa...

Jag lägger inte skulden på invandrarna. De kommer för att de får komma. Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen till endast riktiga kvotflyktingar. Alltså är vi inte mer rasister än de sossar som införde Luciabeslutet 1989. Det är fakta. Kolla får du se!

Fredrick sa...

Det är mycket obehagligt att vänsterpopulister och "anti-rasister" försöker tysta och censurera debatten och fakta om invandringen och migrationen i Sverige och Europa.
Vänstern har alltid varit anti-liberal och intolerant.

Helena Duroj sa...

@ feminix: Jag känner mycket väl till luciabeslutet som vi antirasister var oerhört starkt emot. Rasismen finns, dessvärre, i alla partier och jag har verkligen aldrig påstått annat.

feminix sa...

Menar ni verkligen på fullt allvar att det är rasism att vilja begränsa invandringen?
Hur många invandrare per år ska man vilja ta in för att inte kallas rasist? 10 000 - då är man rasist? 100 000 - då är man inte rasist? Kan det finnas ett tak för vad lilla Sverige kan klara av? Har vi inte redan tillräckligt med arbetslösa? Har vi inte tillräckligt med kravaller, rån, våldtäkter och mord, som begås av invandrare? Jag önskar att jag kunde förstå hur ni resonerar?
Att förespråka fri invandring är faktiskt att ta från svenskarnas behov och ge till andra länders invånare, bara för att de kan ta sig hit. Att komma till Sverige blir som att vinna högsta vinsten. Fri invandring är som att ge sina egna barns julklappar till grannen. Nej jag förstår det inte.
Om du vet så mycket om Luciabeslutet vet du väl vilka som röstade för och vilka emot?

Helena Duroj sa...

nej. det är inte som att vinna högsta vinsten. men kanske som att få en andra chans.
ja, jag minns på ett ungefär hur partierna röstade.

feminix sa...

Du har inte lust att förklara hur du tänker när du kommer fram till att den som värnar sitt eget folk först är rasist? Jag vill verkligen förstå. Även i bibeln sägs ju att man ska ta hand om sina närmaste först. Är bibeln rasistisk?

Helena Duroj sa...

jag har inte lust att arbeta med kategorier som "mitt eget folk" men ska försöka återkomma till det begreppet i ett inlägg senare.
angående bibeln: ja, den är rasistisk. och antirasistisk. och våldsglorifierande. och pacifistisk. det går att finna svar på alla livets gåtor i den boken, för dem som håller den som en auktoritet.

feminix sa...

Törs man fråga Helena om Koranen kan anses rasistisk? Kan andra folk, än vita svenskar vara rasistiska? Kan invandrare i Sverige vara rasistiska?
Tillhör du dem som anser att islamister inte är farligare för världen än Livets Ord? Tillhör du dem som anser att Jens Orbach ljög när han förutspådde att svenskar en dag kan bli i minoritet och muslimer i majoritet i Sverige?
Anser du att Ingvar Carlssons regering var rasistisk vid Luciabeslutet?

Helena Duroj sa...

fråga om vadsomhelst föralldel. eftersom du nu verkar så intresserad svarar jag:
ang koranen, se tidigare svar om bibeln, den senare boken har jag dock större kunskap om.
ja, ifråga om rasismens förekomst i alla typer av samhällen och grupper.
blah, ifråga om orback som inte ljög utan svamlade om något ingen kan känna till.
luciabeslutet var mycket riktigt ett tecken på den rasism som finns i vårt samhälle.
islamismen är farligare än livets ord, om de förutom sina egna barn också ger sig på andras ungar.
kapitalismen och fascismen är dock farligare än religiösa sekter.

feminix sa...

Kolla Youtube: Muslims Majority in Europe Within 20 Years! Där säger muslimer själva att de kommer att bli i majoritet.
Jag tror du är klok nog att förstå budskapet i videon: Muslim Demographics. Om en kultur ska bestå i mer än 25 år krävs födelsetal på 2,1 barn per familj.
År 2007 var födelsetalet i Frankrike 1,8. Men hos muslimerna i Frankrike var födelsetalet 8,1 per familj. År 2027 är 1/5 av befolkningen muslimsk.
I Nederländerna är 50% av de nyfödda muslimer. Om 15 år kommer halva befolkningen vara muslimsk. Detta är hemska utsikter för alla oss som inte gillar Saudiarabien och Iran.

Karpstryparn sa...

Angela Merkel agerar helt rätt, men jag förstår att en mångkulturextremist som du inte fattar det, Helena Duroj. Kom ut ur "garderoben" istället och ut i verkligheten! Men du kanske inte törs inse att du har fel, är väl därför du gömmer dig bakom en massa skitprat.