torsdag, juli 15, 2010

Inga fler uppoffringar, tack!

I en floskelstinn artikel har integrationsminister Sabuni skrivit om utanförskapet i förorterna där unga människor känner hopplöshet inför risken att aldrig få ett arbete. Sabuni drar sig inte ens för det gamla knepet att kalla ungdomarna ”tidsinställda bomber” vilket är oförskämt förenklat och stinker av det 90-tal som födde den beryktade rubriken Kör Ut Dem.

Det enda botemedel Sabuni har att föreslå är ”uppoffringar” – men vilka och för vem, det skriver hon inte. Den enda metod hon sett som fungerar är klass 9A, det vill säga att man extraanställer superpedagoger i ett kort, massmedialt experiment. Det var bra att det fungerade i sitt sammanhang, men det går inte att bygga en storstadspolitik på det.

En som inte tycker att immigranter och fattiga ska behöva uppoffra sig mer än de redan gjort är Carin Jämtin som skriver ett bra svar, lyft i Marika Åsbrinks blogg.

- - -
Gårdagens diskussion om burkaförbud förs vidare av Sanna Rayman, en kvick skribent antingen hon har väldigt rätt eller väldigt fel. Här är hon lysande:
"Argumentationen klingar tom när de värden man säger sig försvara, värnas genom att de överges... Att förbjuda plagget för att det missbrukats vid enstaka tillfällen är ett skralt kryphål."

1 kommentar:

Anonym sa...

Har inte Sabuni-kontakt med pedagoger?
Insatta människor som kan förklara och
belysa de verkliga problemen och det
som redan görs för ungdomarna.
Som det nu'är.Pratar man förbi varandra.
Med "uppoffringar" menas kanske utgifter
och just superpedagoger,men det handlar
ju inte om barnsligt beteende-omogenhet
utan verklig ångest-frustraktion över
en dyster framtidsbild.
Använd de pengar som redan finns
till att plocka fram passande arbets-
platser.Tycker Gladiatan