lördag, mars 13, 2010

Drömdrottningen ska kunna rätt saker

Victoria Bernadotte har journalisten Herman Lindqvist som historielärare. Nog hade det varit lämpligare med en historielärare – eller står det en blivande monark fritt att ha ett fritt förhållande till vetenskapen? ”Hon blir en drömdrottning” säger Lindqvist, vilket förstås kan vara ett skäl att han känns bekväm för la Bernadotte.
Lindqvist bedyrar att han inte alls ”dyrkar monarkin”. Var det inte en egendomlig tillfällighet att han kom in på den tanken.

Varför inte privatisera kungahuset och låta dem leva på sin egen driftighet? Efter att ha sett en rad bröllopsjubileumsprylar som hovet godkänt, från plastdockor till linnevävnader, tror jag familjen skulle klara sig ganska gott.
Men om de inte längre vore kungliga skulle väl ingen köpa grejerna. Märkvärdiga i sig själva är de ju inte. Och innerst inne vet monarkisterna det, det är ju de som är tilltänkt kundgrupp.

Läs Aktuellt från ett kafébord om de olika monarkismerna.
SAFT, Stockholms antifascistiska tanter har en alternativ mer-än-kärleksfestival den 6 juni i krokarna av den festivalande huvudstaden. Mer om detta kommer.

Såg i en papperstidning häromdagen att Säpo vill förstärka säkerheten i Hagaparken och runt Haga slott. Inte då säkerheten för oss som promenerar och picknickar i parken och bara väntar på våren för att kunna göra det, utan säkerheten för familjen Bernadotte.
Detta har Politik och poesi varnat för i ett år. Friluftsliv mellan taggtråd under övervakning är inte fritt. Vi är många. Bernadottes är två.
Sprid namnlistan Haga ska vara park

2 kommentarer:

Anonym sa...

Människorna bakom sagan-Kungahuset
Dem träffar allmänheten sällan.
Victoria som drömdrottning?
Tänker på hennes mor..Silvia
tycker hon är en alldeles för klok
kvinna,för sin enfaldiga uppgift.

Har bara en bön=Rädda Victoria!!

Låt sagan få ett lyckligt slut
det är ungdomarna värda.Låt inte dem
lida under marknadskrafternas krävande
ok, där krimskramset håller Sverige
flytande, ännu en tid och äldre med
pensioner..etc..etc.
Sagor hör inte hemma i verkligheten.
Vädjar Gladiatan

Erik Rune sa...

Privatiseringen av monarkin var Gudruns förslag från början, vill jag minnas. Förslaget är roligt men samtidigt nog ett tecken på uppgivenhet. Man angriper eländet lite hur som helst. Det bör dock inte glömmas att monarkins svårutrotlighet gör att man inte får lämna sten på sten kvar av den, om man vill vara på den säkra sidan. Rojalisterna dyrkar benbitar och hårlockar om de måste. Förresten tack för länkningen! Monarkin är lika irriterande här som hos mig.