måndag, februari 01, 2010

Mer statistik och mindre debatt

Fler frågetecken kring Politometern blir det när Stollentuna förundras över urvalet och påpekar att också inaktiva bloggar är med.
Irriterat utbrister han också att en blogg inte är ett kampredskap, ett flygblad eller en tävling - men det kan den förstås vara. Den kreativa glädjen med bloggen är att den kan och får vara vad som helst, att den rentav är ett lysande redskap för oss som aldrig vill höra talas om genregränser mer.

En annan sajt som mäter ”inflytande” (alltså länkningar) är sajten Inflytande. Enligt denna har Politik och poesi plats 728 av 14663 och endast cirka 5% är mer ”inflytelserika”. För den som trott sig vara ett muspip i universum är det riktigt kul.

Vill du ha något mer relevant statistik? Se sammanvägda resultat från de fem stora opinionsinstituten. Utan att Vänsterpartiet är något att skryta med går det åtminstone inget vidare för alliansen.

Partiledardebatter är intressanta ettpar dagar före valet. Inte dryga halvåret innan, så jag såg den inte men Kaj Raving skriver bra: När tänker regeringen ge besked.

Jöran Fagerlund gör en klok granskning av debatten ur klimatperspektiv, och sammanfattar: ”Vilka frågor kan vi få väljare på? tycks ha varit huvudfrågan, inte vad som kommer att avgöra människors och mänsklighetens framtid.”
Ynkligt är vad det är.

Hos Esbati finns några kommentarer om partiledardebatten och desto mer om "debatten", det vill säga en polariserad ett-noll-företeelse som Expressen tror sig bidra till med nätomröstningar och boxningsrubriker.
Ynkligt, som sagt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag har valt att ha med inaktiva bloggar på Politometern eftersom de kan återuppstå när man minst anar det (inför val tex), och för att de behåller sin länkkraft och sitt inflytande eller sin potential för inflytande även när de inte är dagsaktiva. Dock kan man enkelt sortera bloggarna efter deras aktivitet de tre senaste månaderna, så att det blir transparent vilka som inte är aktiva.

Sen är Politometerns främsta funktion att samla den pågående politiska debatten och göra den mer tillgänglig och transparent. Skriver du inget på din blogg dyker heller inget upp, så de inaktiva bloggarna "stör" inte heller på så sätt.

Det är så jag har resonerat.

Vänliga hälsningar,

Martina Lind, Politometern

Anonym sa...

Måste tillstå' läser sällan
politiska sajter, annat än denna.

Även muspip' kan höras långt
om musen ryter.

Håller tummarna för alla bloggare
oavsett antalet läsare.

Gladiatan