fredag, november 27, 2009

Om inte om

Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och om Socialdemokraterna inte kan hämta in sina gamla väljare och om inget block kan bilda majoritetsregering så vill Sahlin bilda regering med några borgerliga småpartier om de kommit in i riksdagen.
Om det inte inträffat någon annan katastrof som ställer politiken på huvudet.

Om inte Sahlin slutar dilla om parlamentariska skräckscenarior och börja göra politik istället, då kan hon ge sig den på att Reinfeldt i orubbat bo fortsätter regera. Detta är något han klarar av med visst flyt, så det går inte att hoppas på borgerliga misstag och sprickor i alliansen längre. Nu är det S det hänger på. Då lönar det sig inte att placera ut SD längs vägen som varningstriangel.

Om vi låter Sverigedemokraterna dominera en valrörelse som inte ens har börjat, och om Sahlin avslöjar sin rädsla genom att gräva politiska skyttegravar, då är risken stor att vi slutar med att irra som resterna av en arme i ett ödelagt landskap av ideologiskt jämngrå gyttja.

Om jag någon gång instämt med Reinfeldt så är det när han instämmer med statsvetaren Marie Demker som säger: ”Det gäller att hålla fast vid den grundläggande konflikten i Sverige som är mellan höger och vänster. Om man skapar en blocköverskridande allians så gynnar det Sverigedemokraterna”.

Om partierna kryper in mot mitten och förhåller sig till media som om konflikten handlade om stryktipset, då ”känns det som att rösta på en löpsedel, inte ett partiprogram”, sa en person på Fejsan.

Använd huvudet. Använd partiprogrammen. Exempelvis vårt.

- - -
Om du tröttnat på malandet i nyhetskvarnen, läs Esbatis kritik av Newsmill!

3 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...

Det är en befrielse för nationen Sverige och det svenska folket om SD blir vågmästare. Kanske får vi då en Sverigevänlig politik för första gången sedan Tage Erlanders dagar.

Sverigedemokraterna är det enda alternativet och den enda oppositionen till etablissemanget.

Anonym sa...

Sverigevänlig politik?
Så mycket förstår man att
det landet behöver..INTE är SD
Tyvärr verkar partiet öka men
medverkan blir nog i så fall PASSIV
Inget parti vill veta av en medverkan?

Lyssnade på utfrågningen av Reinfeldt
Det bestående intrycket frågarna fick
var-Är han en levande människa eller
en robot?
Roligt! Gladiatan

Alla smutsiga detaljer sa...

Verkligen, det är dags att snacka politik och ideologi på riktigt. Svenskarna är inget rasistiskt folk, vi har själva utvandrat (och därmed invandrat) och vet vad som gäller. SD kommer inte in - och nu lämnar vi dom i historien tycker jag!