tisdag, januari 06, 2009

Avocado och Bildt

Utrikesminister Carl Bildt tror att israelerna börjar känna av det internationella opinionstrycket. Det vore på tiden.
Ett kännbart sätt att visa avståndstagande är handelsbojkott, och om inte vår regering tar några initiativ i den vägen får vi göra det själva. Jag är inne på avocado igen, och vill dela med mig av en upplysande kommentar jag fick från Alla-smutsiga-detaljer. Hon påpekar att det finns gott om sydafrikansk avocado (visstja, det är ju inte dem vi bojkottar numera!) Samt att varor som börjar med plu-kod 729 är israeliska och bör lämnas kvar på hyllan. Begär också att din butik ska ursprungsmärka all frukt och grönt!

EU-topparnas besök i Jerusalem och Ramallah låter mest som om de åker runt och äter. Låt vara att diplomati är ett känsligt område, men kan de inte hålla ett endaste sammanträde mellan bufféerna? Ty vi får inte veta något nytt och barn fortsätter att gå under i Gazas ghettoförhållanden.
Imorgon är det möte i FN:s säkerhetsråd, och Bildts förhoppning är att de inte ska ”misslyckas”. I klarspråk betyder det att Sveriges moderate utrikesminister är väl medveten om att det är USA som hittills inte har visat det ringaste intresse att förhindra palestiniernas lidande.

Läs också Röda Malmö

1 kommentar:

Anonym sa...

Lyssnade på Bildt-utgöt sej om Gaza
Han tuggade ännu då han pratade
Hoppas det inte var avocado
Kanske osten som frugan importerar?

Tror inte det hjälper att bojkotta
Varor från Israel-inte regeringen
Som odlar dem-äter bara?

Plu-kod 729'står säkert med mikrosko-
iska bokstäver.
Hur skall Vi'kunna upptäcka den?

Är väl apelsiner och vindruvor
Som importeras från israel??

MVH Gladiatan