fredag, november 14, 2008

Mäktigaste makten

Opretentiös undersökning i Fokus av Sveriges hundra mäktigaste. Den bygger på uppgifter från wikipedia och sedan en rankning av bland annat mediagenomslag. Inget viktigt men man undrar ändå... Någon fp-ledamot Camilla finns med på listan, liksom två sekreterare i statsrådsberedningen; Anna-Karin Alterå och Helena Dyrssen. För mig helt anonyma. Schyman är också med, en såväl ryktbar som beryktad person, men idag helt utan makt.

Ej med på listan är Josefin Brink och Katrin Kielos, alltså en framgångsrik vänsterpartist och en s-märkt opinionsbildare. Ej heller ser vi V:s viceordförande Alice Åström, eller Ulla Andersson som är vänsterns finanspolitiska talesperson och förhandlare, eller Siv Holma, kulturutskottets ordförande. Så förfärligt mäktiga är de väl inte. Men det är inte de andra heller.

2 kommentarer:

Helena Duroj sa...

man ska inte kommentera sin egen blogg. utom nu, när jag upptäcker att sverigedemokraternas jimmie åkesson är nr 48 på listan, mannen som leder ett parti som ständigt upprepar att de är svartlistade, tystade, negligerade och förringade.

Anonym sa...

Tycker inte alla mäktiga' att de är
just det?
Den som är mäktig och stark'
måste också vara snäll och ödmjuk!
Hur är det med det?

MVH Gladiatan