fredag, december 22, 2017

Julbetraktelse om okristliga socialdemokraternaNågon julbetraktelse blir det inte, om vi med detta menar något positivt och allmänt välvilligt.Inga som helst välvilliga ord har jag att säga om socialdemokratin, enkannerligen Magdalena Andersson som tycker att de asylsökande ska söka sig till andra länder.
     Andersson försöker få detta att låta som något som är bra för de asylsökande. Hon tror att det finns större möjlighet att få bostad och utbildning i ”andra länder”. Hon preciserar inte vilka andra länder är eller var de ligger, ty hon kan inte veta detta. Hon dillar, med andra ord. 
       ”Vi kan inte ha ett större asylmottagande än vi klarar av att integrera”, säger Andersson för att få sin människofientlighet att låta rimlig. Men nu är det inte alls frågan om att vi ska integrera dem.
     I ett integrerat samhälle kan varje människa försörja sig själv, hen har möjlighet att påverka sin situation, har en berättigad tilltro till myndigheter och känner framtidshopp för sig själv och sina barn.
     Om Andersson någon gång som socialdemokratisk politiker funderade lite mer på hur vi skapar ett integrerat samhälle och lite mindre på vi och dem skulle regeringen kanske kunna göra något vettigt. De väljare hon är ute efter att ta tillbaka, de missgynnade och missnöjda som i trötthet och olust har vänt sig till nationalisterna i Sd, de skulle nämligen också må mycket bättre i ett integrerat samhälle.

Anderssons julutspel är inte ett enstaka misstag inom socialdemokratin. De har de sista två åren lagt ned möda på en orättfärdig utestängande asylpolitik (och lyckades närmast i förbifarten göra pensionsvillkoren ännu sämre, så att ännu fler människor överväger att rösta Sd!) och så sent som i förra veckan var Morgan Johansson ute och kackade på muslimer. Vad vi har att göra med är aktiv, överenskommen socialdemokratisk attityd.
     Ge upp om det stora partiet! Där finns ingen anständighet kvar!  
     En julbetraktelse kan annars låta som detta, om familjen som utvisas på julafton.

Kanske kan jag göra blogginlägget till en julbetraktelse om vi tänker oss tillbaka till flyktingbarnet för tvåtusen år sedan. Han som, tack vare främlingars välvilja i ett annat, främmande land, fick möjligheten att växa upp och bli Gud och människa.
     Han som lärde oss att allt det vi vill att andra ska göra för oss, det ska vi också göra för dem. Han lärde oss att när vi är i nöd och ber om hjälp, då ska vi inte behöva höra: Gå till någon annan!
     Honom kan vi alltid vända oss till, för att stå ut. Men vill vi ha en beboelig värld, vill vi ha ett integrerat samhälle, då måste vi hjälpa till själva.   

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Argumentet om den heliga familjen dog ju ungefär samtidigt som biskopen twittrade ut det. "Internflyktingar inom det romerska riket som återvände hem så snart faran var över" påpekades det (vi kan väl bortse från att historien låter väldigt påhittad, ungefär som de köpta färdiga historier som folk kommer dragande med idag).

Christian Larsson sa...

Mycket bra och välbehövligt inlägg om Socialdemokraternas okristliga och människofientliga asylpolitik! En gång stod S upp för den lilla människan och Olof Palme sa "det får inte finnas vi och dem, det finns bara vi". Detta har S idag med vilje glömt bort och spelar nu ett maktens spel som bara kan sluta i fördärvet. För att få verklig förändring så måste man kämpa och stå upp för någonting - då väcks ett engagemang och folk får framtidstro och hopp: titta bara på Jeremy Corbyn i England. Om inte S tar upp striden mot de rikaste som roffar åt sig alla pengar med sin trickle-upp politik (som tyvärr alltmer verkar orealistiskt att de kommer att göra), så är det enligt mig dags att människor börjar inse allvaret och röstar på V eller något annat parti längre till vänster - för så här får det inte fortsätta - för alla som kommer hit ifrån krig och förtryck, alla barn som växer upp, för de äldre och för hela vår planets livs framtida överlevnad.

Ha en riktigt god jul Helena!

Helena Duroj sa...

Tack Christian Larsson!
Björn Nilsson: Delar av historien är förstås påhittade, tillagda, vantolkade, förbättrade... det handlar trots allt om en tvåtusen år gammal berättelse. Som ännu håller i sin innersta betydelse: inget barn ska behöva fly.