onsdag, augusti 10, 2011

Lätt-nassar gör inte avbön (uppdaterad)

Gubben Sommerlath var bara litegrann nazist, sägs det. När han övertog judisk egendom var det i själva verket en god gärning för att hjälpa de förföljda ut ur Tredje Riket. Var det någon som trodde att Silvia Bernadottes egen utredning skulle visa på någonting annat?

Än en gång det triviala avslöjandet av en nazist som verkligen inte gick och spred ZyklonB omkring sig - så den svenska och tyska överklassen kan dra en lättnadens suck. De var ju bara hyggliga lätt-nassar allihop!
De drömde bara lite om ordning och reda under en stark man som fick tyst på kommunister. De myste bara lite åt rågblond styrka och fnyste bara lite åt mörklockig degeneration. De njöt bara pyttelite av att vara övermänniskor med fädernearv och mödrahjärta, i enlighet med den nationalistiska läroplanen.
Vad beträffar de antisemitiska skämtteckningarna i pressen så såg de dem helt enkelt inte. Skämten var så utnötta att de knappast märktes, några Engström-figurer mer eller mindre...

Den rumsrena överklassnazismen var inbäddad i västerländsk tid och kultur. Den kom naturligt, en klassisk tidlös modell. Idag förmår hyggligt folk knappast urskilja den, eftersom det inte står KZ stämplat på den.
Överklassnazisterna har aldrig avkrävts några ursäkter eller avböner, de har aldrig behövt kräla i stoftet och spotta på sin farfar, de får inte samma fråga varje dag om de verkligen tagit avstånd från industriell utrotning. Varenda en har kommit undan med att le och säga, vi menade inte så och förresten var det så länge sedan och isåfall bara lite...

En sak de tycks ha menat var iallafall att få tyst på kommunister. För det ser ju ut att ha lyckats.

Men här tar Arnstad fram vissa ekonomiska fakta ur den hemlagade utredningen. var det med filantropin i det Sommerlathska övertagandet av judiska företag!
För övrigt har den karln inte någonting med vårt land att göra. Ta istället familjen Bernadotte som representerade Sverige utåt under världskrigets båda faser - medan de hyste starka nazistiska preferenser. Som så många andra i den svenska adeln, företagsvärlden och pressen. Det passar dem förstås att komma dragande med en brasiliansk svärfar istället!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Silvia skall väl vara nöjd tycker jag.Hon har ju lyckats bli drottning,enda i sitt slag med sådan bakgrund va jag vet.
Att försöka försvara sin Farsa på det här viset, är bara löjligt.
T Lindholm

Anonym sa...

Är det ingen utomstående som törs
utreda Sommerlath familjen-släkten?
I finhetens och rikedomens skugga
tilläts överklassnazism och barnen
lärdes säkert från tidig ålder, att
inte beblanda sig med fel' människor.

Borde sveriges befolkning avkräva
lätt-nassarnas avkomma ett hörbart o
synligt avståndstagande?
Undrar Gladiatan

Anonym sa...

Familjen Bernadotte var långt intressantare under andra världskriget än blogförfattaren anar. Dåvarande kronprinsparet Gustav Adolf och Louise företrädde en mycket tydlig engelskvänlighet, hennes bror var brittisk krigshjälte lord Louis Mountbatten.
Vilka möten på Slottet där Louise och Sibylla företräder var sin sida i kriget.
Dessutom flyttade från l943 en dansk-judisk familj in på Slottet hos kronprinsparet som stannade till efter krigsslutet.

Anonym sa...

Arvsskuld någon ? Föresten,Hur många Vänsterpartister och Socialdemokrater har inte haft kontakt med soviet ?

Sven Tycker sa...

Silvia har inget ansvar för vad hennes far gjorde i Nazitykland. MEN, hon har ett ansvar för hur det framställs i dag. Och det ansvaret har hon inte tagit.