torsdag, april 15, 2010

Strypta apotek och friska villaägare

Något skumt är det med apoteket. Det som inte längre finns. Socialdemokraterna anser att det var en medveten strypning av denna av folket finansierade verksamhet, Hägglund försvarar sig, och jag var inte där så jag vet då inte vem som gjort vad.
Men en sak vet jag. Den som är i Sundbyberg och vill hämta ut sin medicin på Apoteksbolaget, eftersom det offentliga är vår egen verksamhet och det inte ens är säkert att medicinen finns hos de tre-fyra närmaste privata pillertrillarna, den har inget apotek att tillgå. Det ska snart öppna ett i Kista, säger webben. Det fanns ett där förut, ett i Rinkeby, två i Sundbyberg och några i Solna. Men de är sålda allihop. Närmaste offentliga apotek är hos överklassen på Östermalm. Är det något de gjort sig förtjänta av tack vare sina höga skatter, eller?

DN:s förstasida (papper) framhåller att det är yrkesarbetande villaägare som tjänat på Alliansens politik medan det är arbetslösa och sjuka som förlorat. Som om dessa två kategorier ginge att jämföra! Som om den yrkesarbetande villaägaren hade sitt på det torra - när hon kan bli arbetslös eller sjuk vilken dag som helst.
Då sitter hon där, och torkar baken med sina borgerliga valsedlar.
Olycka väljer man inte. Men solidaritet kan man välja.

För att förhindra alla sådana idéer har DN infört kontroll på riksdagsledamöter så du kan se vem av dem som driver dina frågor, allt för att privatisera, individualisera och splittra. Allt för att undanröja partipolitikens ideologiska långsiktighet.
Låt friska villaägare kolla vem som driver friska villafrågor. Låt dem tro att intet ont kommer att vederfaras dem eftersom de besitter jorden.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Var det inte Apotek1 du var inne på? Privat...öppnar i Kista o Fältöversten. Googlade själv på Apoteksbolaget och det var lätt att halka in på Apotek1 istället! Vad gäller om det finns medicin eller inte,så har det aldrig funnits fullständigt utbud på statsapoteket heller. ALLA apotek beställer hem när det inte gäller de vanligaste preparaten,det finns ju tusentals olika mediciner.Jag själv får bara min medicin direkt om jag har tur! Däremot stämmer det förstås att man bara kan få info inom den aktuella kedjan om den finns inne på annat apotek.

Anonym sa...

Kommer osökt tänka på:
Myran som ramlar ner på en elefant.
Då skriker alla de andra myrorna
-Stryp honom..stryp honom..
Ingen medveten jämförelse dock
mellan Hägglund och myran.
Blev kanske så rädd, så han blundade?
Gladiatan