onsdag, mars 24, 2010

Mer eller mindre förnämliga test

Minns ni dem än... Jens Orback, Stegö-Chilo och Persson den Store? Apropå Ask och de gredelina kuverten har SvD tryckt ett roligt frågetest med otroligt dumma ministercitat. Bara att para ihop groda med person. (Jag fick alla rätt. Verkligen ett förnämligt test!)

Apropå kuvert, fastän orangea - vilket politiskt parti har sagt att du kommer att få bättre pension när du får välja och pussla själv? Svar: Samtliga utom Vänsterpartiet. Vi var inte överens om den blocköverskridande pensionsuppgörelsen.

Apropå nätfrågor så blir Sahlin gång på gång utklassad av Reinfelt ifråga om förtroende hos väljarna. En verkligt respektingivande omröstning - den bidrar ju till att forma opinionen så att vi efter några omgångar reagerar pavlovskt: ”Sahlin, visst ja, det är ju hon utan förtroende...”
Så långt fungerar metoden. Om den hindrar henne från att bli statsminister återstår att se.
Ty fortfarande är jobben, vården och skolan de viktigaste politiska frågorna för en majoritet av befolkningen. Det har SIFO tagit reda på. Ett betydligt mer gediget opinionsinstitut än knapptryck på nätet, men det får långt ifrån samma uppmärksamhet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gäller gredelina kuvärt
skulle det kanske bli en stor industri
och det ser inte bra ut,för Sverige

Välja och pussla själv-Pensionsfonder
Kräver tid och insyn,intresse för sånt.
Handlade säkert bara om ansvarsfrihet?

En mätt hund'kanske inte dreglar
lika lätt..viftar bara på svansen.
I synnerhet'om någon annan matar den
i smyg? (Pavlovskt)
Tror Gladiatan

Anonym sa...

Äsch. Bara 6 av 10. Men jag är ju kemist...