fredag, januari 29, 2010

Helst ska de väl sluta andas

Enligt media finns plötsligt en ”burkafråga”. Det låter inte klokt, är det inte heller. Politiska frågor är kvinnofrigörelse, religionsfrihet och sekularisering. Ett klädesplagg som en majoritet av befolkningen knappast har sett kan inte vara en ”fråga” - ändå delar den frågan svenska folket, säger Expressen.

Svenska folket som måste söka obefintliga arbeten trots att vi är sjuka, svenska folket som styrs av en regering för vilken allt inklusive medicin och kunskap är marknadsvaror, svenska folket som skottar sig igenom en rekordvinter medan vi oroar oss för global uppvärmning - vi är enligt sagda blaska indelade i två läger angående ett klädesplagg, inbegripna i en strid som överhuvudtaget inte skulle ha existerat Expressen förutan.

Det började med Sarkozy i Frankrike och Rasmussen i Danmark, och med sverigedemokrater som säger och gör det väntade, det som står i deras politiska program. Och pang! så har startskottet gått - då kastar sig de stora partierna fram för att få vara med och kladda lite i burkaburken, då kallas det för en brännande debatt, då ordnar Expressen tryckknappsomröstningar.

Det kommer att dyka upp fler skenfrågor som ska dra uppmärksamheten från valet, tro mig. En exotisk kittling och lite kolonialt deltagande duger som förevändning för att hålla folket borta från makt och förtryck, kapitalism och patriarkat, rasism och folkmord, ekologi och miljöhot.

En Kd-kvinna tycker att burka är äckligt och ohygieniskt. Hon tycker inte om att de går och andas i den. Genom att redovisa den repliken förmedlar tidningen att småsinta personliga idiosynkrasier är giltiga argument i styrandet av en modern västerländsk demokrati.
Dessutom flyttar det gränsen för god smak ännu en bit bort från den politiska mediafäktningsarenan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det hände sej' på den tiden då
sjuka och utförsäkrade flyttades
från Försäkringskassan till
Arbetsförmedlingen att det fanns en
viktigare fråga- som delade folket.

Även de styrande i landet Sverige
yttrade sej och ansåg landet vara
fritt från förtryck och att alla
har samma rätt att klä sej som de vill.
Men' uppmuntrar inte till heltäckande.
Folket behöver D-vitamin fr solen.
Samt att burka och jihab-i sej...
kan uppfattas som förtryck, av vissa.
Gladiatan.

Anonym sa...

Ja, det är då fan vad medierna hittar på för att förflytta focus. Men de känner sig väl aningen desperata..