måndag, september 08, 2008

Konsekvent inkonsekvens

Samarbetet med den mest aggressiva militärmakten i världen förstärks varje år - alltså, Sveriges skamlösa stöd till Förenta staterna.

Det är ingen nyhet föralldel. Även under andra världskriget satsade vårt lilla land på den starkare. Idag gör vi det dessutom under en mantel av hyckleri. En enig riksdag har beslutat att inte sälja vapen till krigförande länder - utom till länder som USA och Storbritannien, och det till och med när de har rollen som angripare.

Läs Lars Ohlys utmärkta artikel: Avbryt det militära samarbetet med USA!

Där finns endast en mening jag kan invända emot. ”Sveriges utrikespolitik saknar konsekvens” skriver Ohly. Men visst är det med viss konsekvens landet fullföljer sin hycklande, inkonsekventa, förtäckt ideologiska linje.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju Alliansen som slickar USA i röven- orsaken kan vara att Sverige är för insyltad i krigföringen och den haltande ekonomin- man har ju bundit fast pensionspengar och annat i den.Alliansen har ju berättat att deras politik är USA vänlig. De beundrar landets politik' som är som teater för folket! MVH Gladiatan

itsweden sa...

"Det är ingen nyhet föralldel. Även under andra världskriget satsade vårt lilla land på den starkare. "

Det där har blivit en mindre myt, eller vad man ska kalla det. Jag tror mer på att Sverige backade upp Tyskland under ww2 för att det var såna stämningar i hela Europa på den tiden. Man ska inte glömma bort Sveriges rasbiologiska universitet långt innan Hitler kom till makten.