onsdag, juli 09, 2008

Än slank hon hit, än slank hon dit

Att S sedan tidigare inte var främmande för avlyssning visste vi. Antingen det gällde kommunister i fackföreningarna eller FRA-spaning. Det har därför varit glädjande men inte helt övertygande med deras stöd i den senaste tidens intensiva proteströrelse.

Däremot litade jag på Mp:s inställning. Man ska visserligen aldrig lita på en miljöpartist (inget ont menat, men de har som politisk kultur att ändra sig hela tiden), och ändå trodde jag att motståndet mot FRA var grundmurat inom Mp just på grund av deras individualist-opportunistiska framtoning. Maria Wetterstrand har också satt upp som absolut krav för regeringssamarbete att avlyssning inte ska förekomma.

Men nu har de gröna fullföljt sin linje. Det vill säga ändrat den. Tillsammans med S kan de tänka sig att genomföra lagändringen, bara de får ministerposter – nej ursäkta, bara frågan utreds på nytt, menade jag förstås.

Vill du veta mer, läs Lars Ohly eller Alice Åström och Rick Falkvinge

1 kommentar:

Anonym sa...

Heter det inte neutral och följa med strömmen-då syns det inte så bra vad man önskar sig i gengäld av den man följer?Kvinnor blir ju lite veliga när de har småbarn-kanske ammar hon ännu den lille??MVH Gladiatan