lördag, augusti 05, 2006

Modernisera eller vinn?

Centerpartiet går till val på att modernisera arbetsrätten.
”Modernisera” borde förstås i dethär fallet betyda att de arbetande får ett större demokratiskt inflytande gentemot dem som betalar oss för att jobba och hålla käften. Men det gör det inte. ”Modernisera” betyder att få människor att acceptera en större otrygghet. Vilket, om man är pessimist, kanske inte är språkligt vanvett trots allt.

Olofsson säger det själv: ”Människor kan nog acceptera en större otrygghet på arbetsmarknaden om det finns nya jobb att gå till.” Visst. Men då, Olofsson, är det inte otrygghet. Då är det vi som väljer. Och dit är det långt.

Lokala avtal och löner, nedlagd arbetsdomstol och noll LAS för ungdomar är Centerns recept. Varur de ska uppstå, alla de där jobben som vi ska gå till - det förtäljer inte C-manifestet.

De övriga borgerliga partierna tycker Maudan går för långt. (Med hjälp av åsiktspåförande kan jag tycka mig höra dem: Blir ju lätt så med kvinnor, bara rusar sta de små liven.) Men om de tycker det för att de är arbetarvänliga eller för att de tänker vinna valet - det förtäljer inte nyheterna.

2 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Jag blev enormt upprörd, men föga förvånad när Maud-eraterna vill urholka demokrtin i företagen och rättstrtggheten.

De blir bara värre och värre - Måtte folk genomskåda Timbrohögerns framfart i centern och cuf. Svenskt näringsliv klappar säkert sina gnidna händer just i denna stund.

Anonym sa...

"bara rusar sta ..." Jag har en idé om att centerpartiet i sin egenskap av högerparti är alldeles nyvaknat och inte riktigt har lärt sig ännu hur det ska skötas, eller ens vant sig vid det ordentligt. Nyfrälstheten far fram med en ysterhet som ibland får den normala, vanliga högern, m, att nästan verka mitten. Moderaterna har ju dock haft mer än 100 år på sig att vara höger, centerpartiet än så länge bara fyra år eller sedan 2002 då Mauderaterna började.